Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 28 mei 2002 district Oosterhout

Datum: 28/5/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Team Werkendam Woudrichem
Snelheidscontrole Bandijk te Werkendam
In de ochtend van 28 mei is er op de Bandijk te Werkendam een snelheidscontrole gehouden m.b.v. Laserpatroll. Er werd een miniproces-verbaal uitgeschreven voor een overschrijding van de max. snelheid van 50 km/uur.

Onverzekerd en niet APK gekeurd.
Op 28 mei werd een 48-jarige persoon uit Amstelveen bekeurd omdat zijn voertuig noch verzekerd, noch APK gekeurd was.

Team Dongen
Geen bijzonderheden

Team Geertruidenberg Drimmelen
Aanhouding scooterrijders in Wagenberg
Naar aanleiding van klachten dat er op de Wildestraat in Wagenberg enorm hard met scooters werd gereden heeft de Politie op dinsdagavond 27 mei omstreeks 21.50 uur een 27 jarige man uit Terheijden en een 23 jarige man uit Wagenberg aangehouden. Zij reden op de scooters zonder helm en de scooters waren vermoedelijk opgevoerd. Beiden zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De scooters zijn uit het verkeer genomen voor een technisch onderzoek.

Team Gilze en Rijen
Geen bijzonderheden

Team Loon op Zand
Geen bijzonderheden

Team Oosterhout
Ramkraak in bedrijf
In de nacht van dinsdag 28 mei omstreeks 03.00 uur vond een ramkraak plaats in een bedrijf aan de Arendstraat in Oosterhout. Met een personenauto werden de deuren aan de voorkant van het pand geforceerd door achteruit tegen de deuren aan te rijden. Vervolgens werd een grote hoeveelheid kleding weggenomen en in de personenauto gelegd. Vervolgens zijn de daders weer met de personenauto weg gereden. De Politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in bouwketen
Tussen maandag 27 mei 16.30 uur en dinsdag 28 mei 06.30 uur werd ingebroken in twee bouwketen aan de Technologieweg in Oosterhout. Om in de bouwketen te komen werden de sloten geforceerd. Uit een van de bouwketen werd een compressor weggehaald.

Team Waalwijk
Verkeerscontroles
Op maandagmiddag, 27 mei, werd een technische verkeerscontrole gehouden op de Altenaweg en de Rijksweg A 59, waarbij speciale aandacht uitging naar campeervoertuigen en aanhangwagens. Resultaat:
2 x 2 gladde banden op een aanhangwagen.

1 x met GSM bellen tijdens het rijden.

1 x hulpkoppeling niet bevestigd.

1 x geen hulpkoppeling;

1 x handsfree bellen.

1 x niet dragen autogordel.

1 x te zware aanhangwagen achter trekkend voertuig.
1 x kind van 5 jaar oud op de voorzitting zonder gordel;
1 x parkeren op trottoir.


In het Westeinde te Waalwijk werden die middag 9 bestuurders van personenauto's bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Tevens werd op die avond werd een controle alcohol gehouden op de Prof Mincklersweg en op de Akkerlaan te Waalwijk. Bij de 11 gecontroleerde bestuurders werd geen alcoholgebruik geconstateerd.

Diefstal vanaf een bedrijfsterrein
In de nacht van 26 op 27 mei werd vanaf een bedrijfsterrein aan de Kleiweg te Waalwijk, door een gat onder het stalen hekwerk te graven, uit 4 personenauto's de voorstoelen en complete achterbank ontvreemd. Waarde Euro 51.000.

Inbraak personenauto
Op 27/05 tussen 01.00 en 11.00 uur, werd ingebroken in een personenauto in de Wijnruitstraat te Waalwijk. Het autoruitje linksachter en het portierslot aan bestuurderszijde werd geforceerd. Buit: 1 autoradio met cd-wisselaar, versterker, bas-kist, kinderstoeltje en een reservewiel.

Man aan bureau voor schennispleging
Naar aanleiding van een aangifte gedaan op 14 mei wegens het plegen van schennis op de Kerkstraat te Waalwijk heeft de politie een nader onderzoek ingesteld. Op 28 mei heeft zij een 34 jarige man uit Schiedam gehoord welke de zaak bekende. Hij heeft een dagvaarding meegekregen om op 30 juli voor de rechter te verschijnen.

Verkeerscontrole
Op dinsdag 28 mei heeft de politie op de Taxandriaweg en de Eerste Zeine te Waalwijk een technische verkeerscontrole gehouden. In totaal werden er 4 mini's (processen verbaal) uitgeschreven o.a. voor gladde banden, verlopen APK, en het niet dragen van een valhelm.

Deel: ' Politieberichten 28 mei 2002 district Oosterhout '
Lees ook