politie noord- en oost gelderland

 |   |didam - laptops en fotocamera's weg bij woninginbraak   | 
bij een woninginbraak op de valksttraat in didam zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 30 november onder meer een laptop en fotocamera's gestolen.

de inbraak werd de volgende ochtend ontdekt en bij de politie gemeld. er was een deur geforceerd om binnen te komen. de politie heeft de inbraak in onderzoek.

2011168310

 |   |baak - inbeslagname illegaal vuurwerk en wapen      | 
de politie heeft woensdagavond 30 november bij een controle in het buitengebied van baak een 21-jarige man uit warnsveld aangehouden voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk en een illegaal gasalarmpistool. het vuurwerk en het wapen zijn in beslag genomen.

de politie hield samen met een boswachter een milieucontrole in het buitengebied. rond 20.30 uur zagen zij een aantal jongelui op een parkeerplaats aan de bontekoeweg in baak, vlakbij de ijssel. bij controle van hun voertuigen, troffen agenten in de auto van de 21-jarige warnsvelder 13 stuks aan zogeheten super cobra 6 aan. dit is zeer zwaar en illegaal vuurwerk. ook werd een gasalarmpistool met munitie in zijn gevonden auto. de jongeman is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. in zijn woning werd later nog meer munitie en een zwaard aangetroffen. ook deze zijn in beslag genomen. tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. het openbaar ministerie heeft al aangekondigd dat mensen die vuurwerkbommen maken of stunten met zwaar professioneel illegaal vuurwerk, veel zwaarder bestraft zullen worden. het wordt niet langer meer gezien als overtreding, maar als misdrijf.

2011168649

einde berichten
-----------------------
(

(

---- --

Deel: ' Politieberichten Achterhoek, 1 december 2011 '


Lees ook