Politie Amsterdam-Amstelland

Gecombineerde verkeerscontrole

1-10-2001. Vrijdagavond en zaterdagnacht heeft de politie van de Binnenstad samen met de Verkeerspolitie, de Ongevallendienst, de Belastingdienst en de afdeling Taxizaken een verkeerscontrole gehouden. Er werden 307 autos gecontroleerd en werden 187 bekeuringen uitgeschreven. De Belastingdienst trof twee mensen aan die nog een belastingschuld van 20.000 en 30.000 gulden hadden openstaan. Er werd een man aangehouden die ontsnapt was uit een gevangenis. Tussen de gecontroleerde voertuigen zaten ook 21 taxis, 17 van hen kregen een bekeuring. Eén van de taxichauffeurs had te veel alcohol genuttigd. Een totaal van 4500 gulden werd geïnd aan openstaande boetes. Eén van de autos werd in beslag genomen vanwege geknoei met het chassisnummer. Eén bestuurder werd aangehouden omdat hij in een verduisterde huurauto reed. Totaal werden 14 mensen aangehouden aangezien zij te veel alcohol hadden gedronken.

Een Fransman reed in een auto zonder remolie, zonder verlichting, zonder achteruit en met smeer op de remschijven. De bestuurder werd aangehouden omdat hij ook te veel had gedronken, zijn auto werd van de weg gehaald.

Aanrijding 7 autos en 1 bus

1-10-2001. De politie, brandweer, GG en GD en de traumaheli gingen vrijdagmiddag rond 5 uur naar een aanrijding op de bosrandweg. Een bus reed achterop een file stilstaande autos. Er vielen vijf gewonden, vier werden overgebracht naar een ziekenhuis.

Een bestuurder van een bus werd vermoedelijk verblind door de zon, vervolgens reed hij tegen een auto die in een rij stond te wachten bij een verkeerslicht. Er werden zeven autos behoorlijk beschadigd en er raakte vijf personen gewond. De weg werd langdurig afgesloten en vier gewonden werden overgebracht naar een ziekenhuis. Eén slachtoffer werd opgenomen. Een politiehelikopter heeft overzichtfotos gemaakt.
---
Nepagenten aangehouden

1-10-2001. Gisteravond rond half zeven zijn twee nepagenten van respectievelijk 36 en 18 jaar aangehouden. Zij spraken echte, in burger geklede politiemensen, aan over een snelheidsovertreding. De nepagenten waren slechts gedeeltelijk in politie-uniformen gekleed. Tijdens een aantal gerichte vragen vielen de verdachten door de mand. Na een achtervolging werden de verdachten zelf aangehouden. De bestuurder bleek ook nog dronken te zijn, hij had een alcoholpromillage van 2,1 promille.

Twee politiemensen waren zondagavond onderweg om op hun vrije dag uit eten te gaan. Zij reden vanaf de A10 even bij een tankstation langs in Amsterdam-Noord. Daar stopte een zwarte Volkswagen Polo naast hen. Er stapte een man uit gekleed in een politie-uniformjasje en een spijkerbroek. Deze man gaf te kennen dat de echte politiemensen iets te hard hadden gereden. De echte politieman vertrouwde het niet en stelde een aantal gerichte vragen. De nepagent voelde dat zijn aanhouding nabij was en stapte snel in en reed hard weg. Er volgde een achtervolging over de A10, A7 en A8. Ter hoogte van de afslag bij Zaandijk konden beide verdachten worden aangehouden. De bestuurder bleek ook nog behoorlijk dronken te zijn. De politie heeft het vermoeden dat er vaker mensen zijn aangesproken door de nepagenten.

Deel: ' Politieberichten Amsterdam-Amstelland verkeerscontrole '
Lees ook