Politie Amsterdam-Amstelland

Moordzaak opgelost
10-8-2001. De recherche van bureau Houtmankade heeft in opdracht van de officier van justitie van het parket Amsterdam een 52-jarige man aangehouden in verband met een levensdelict. Hij wordt ervan verdacht op 21 juni 1998 een 47-jarige bewoner van de Solebaystraat met messteken om het leven te hebben gebracht. De aanleiding was een oplopende ruzie over voetballende jeugd. De verdachte heeft een bekentenis afgelegd en wordt vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris.
Tijdens het rechercheonderzoek kwam de man als verdachte naar voren. Hij sloeg echter op de vlucht en kon daarom niet worden gearresteerd. Voor zijn arrestatie stond hij internationaal gesignaleerd in de opsporingsregisters. Recentelijk werd hij aangehouden door de Surinaamse politie. Afgelopen dinsdag is de verachte opgehaald door agenten van het rechercheteam.


Aanrijding Provinciale weg
10-8-2001. Bij een aanrijding tussen drie personenauto's op de kruising van de Provinciale weg met de Oosteinderweg zijn gistermiddag zes inzittenden gewond geraakt. De slachtoffers zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Vier van hen zijn met onbekend letsel opgenomen. Brandweerlieden knipten twee voertuigen open. Ook personeel van de traumaheli verleende assistentie.
Horecacontrole Nieuwendijk
10-8-2001. Gisteravond heeft het Horeca Interventie Team een café aan de Nieuwendijk gecontroleerd. Er werd opgetreden omdat het etablissement werd gerund zonder te zijn voorzien van de vereiste vergunningen (exploitatie- en drankvergunning). Verder arresteerde de politie zes personen. Het ging om de eigenaar van het café, twee straatdealers en drie illegale werknemers. Het café is gisteravond gesloten. De Belastingdienst stelt een nader onderzoek in. Gewonden bij botsing
10-8-2001. Op de aansluiting van de Gooiseweg met de A10-Zuid zijn gisterochtend bij een botsing tussen twee auto's twee gewonden gevallen. Een met vrij hoge snelheid invoegende auto raakte in een slip en werd onbestuurbaar. De 43-jarige chauffeur botste op een auto die al op de A10-Zuid reed. Hij en een 3-jarig meisje dat in de aangereden auto zat, zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht.Schieten op blikjes
10-8-2001. Op de Cruquiuskade is donderdagavond een 17-jarige verdachte aangehouden die in het bezit was van een luchtdrukpistool. De politie trof hem aan nadat er vanuit de buurt was gebeld dat iemand met een vuurwapen op blikjes schoot. Gelukkig bleek het om een luchtdrukwapen te gaan, dat overigens ook verboden is. Het wapen is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op in verband met de Wet Wapens en Munitie.Gewapend in café
10-8-2001. De politie hield donderdagavond rekening met een overval en nam de geëigende maatregelen na een melding dat er bij een café op de Nieuwe Achtergracht een man met een vuurwapen naar binnen was gegaan. De actie resulteerde in de arrestatie van een 16-jarige bezoeker die een nepvuurwapen bij zich had, dat goed voor echt kan doorgaan. De jongen had het 'wapen' bij zich voor het geval zijn scooter zou worden geroofd. Hij wilde de eventuele daders ermee wegjagen. De verdachte is na verhoor heengezonden met een dagvaarding. Hij moet binnenkort voor de rechter verschijnen.
Steekpartij op de Dam
10-8-2001. Een onbekende man heeft gisteravond op de Dam een 24-jarige man met een fietsketting geslagen en met een mes in zijn oog gestoken. Het slachtoffer is opgenomen in een ziekenhuis. Hij wenst niet mee te werken aan het onderzoek. De messentrekker is voortvluchtig. Volgens getuigen ging aan de steekpartij een vechtpartij vooraf. Waarom de mannen aan het vechten waren, is niet bekend.

Deel: ' Politieberichten Amsterdam-Amstelland '
Lees ook