Politie Amsterdam-Amstelland

Agressieve automobilist
19-7-2001. Woensdag is een 35-jarige automobilist aangehouden die zich op het Boeierspad agressief gedroeg tegen de twee inzittenden van een andere auto. De verdachte is ingesloten in verband met poging tot doodslag en/of zware mishandeling en vernieling. De man zegt in een eerste verklaring dat het om een verkeerstwist ging. De inzittenden van de andere auto weten echter niet wat er zich in dat verband zou hebben voorgedaan.
Wat uit het onderzoek tot nu blijkt, is dat de aangehouden man de andere auto volgde vanaf de A10. Toen de twee mannen stopten bij het Boeierspad en naar een winkel liepen, kwam de verdachte lopend achter hen aan en probeerde een van hen te slaan met een stuk ijzer. Het slachtoffer wist dit geweld te ontwijken. Kort daarop reed de verdachte met zijn auto op één van de slachtoffers in. Met een sprong opzij werd ook dit geweld afgewend. Tot slot reed de verdachte en paar keer achteruit en ramde auto van de slachtoffers. Een van de mannen sloeg vervolgens het achterruit van de auto van de verdachte in. Hierop hield deze het voor gezien en reed weg.
De politie stelde een onderzoek in en traceerde de auto van de verdachte in de buurt van zijn woning. Het voertuig werd in beslag genomen en met een kraanwagen afgevoerd. Later meldde de verdachte zich uit eigen beweging bij een politiebureau en volgde zijn arrestatie.
Vrouw gemolesteerd
19-7-2001. De politie van bureau Meer en Vaart heeft gisteren een 37-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht kort geleden zijn ex-vriendin te hebben gemolesteerd. De verdachte is ingesloten op verdenking van zware mishandeling. Het slachtoffer hield aan de gewelddadige confrontatie verwondingen aan haar arm en rug over.Agressieve bromfietser
19-7-2001. Woensdag is in Amsterdam-Osdorp een 16-jarige bromfietser aangehouden. Hij onttrok zich op de Plesmanlaan aan een routinecontrole van een motoragent en probeerde met verhoogde snelheid (60 tot 70 kilometer) te ontkomen. Om de agent van zich af te houden maakte hij trappende bewegingen naar het stuur van de politiemotor. De bromfietser ontkwam via een trottoir, waar een paar voetgangers opzij moesten springen. De politie zocht de buurt af en trof de verdachte lopend op straat aan. Hij bleek geen bromfietscertificaat te hebben. De verdachte wordt vandaag voorgeleid voor de officier van justitie.
Dakwerker overleden
19-7-2001. De 36-jarige werkman die dinsdag het slachtoffer werd van een arbeidsongeval in de Veerstraat, is vanmorgen in een ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. De man werkte op het dak en viel vanuit de dakgoot. Hij maakte een val van 15 meter. Hier volgt het persbericht van dinsdag:

Ernstig arbeidsongeval
Vanmorgen kort na elf uur is in de Veerstraat een arbeidsongeval gebeurd. Een 36-jarige werkman, die bezig was met werkzaamheden aan het dak, verloor zijn evenwicht in de dakgoot. Het slachtoffer maakte een val van 15 meter en raakte zwaargewond. Het medisch team van de traumaheli verleende eerste hulp. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand in een ziekenhuis opgenomen. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


Gegrepen door tram
19-7-2001. Vanmorgen kort voor twaalf uur is een automobilist gewond geraakt toen hij op de Overtoom in botsing kwam met tram 1. De 38-jarige Utrechtenaar keerde en zag de aankomende tram vermoedelijk over het hoofd. Zijn Mercedes werd ruim 20 meter meegesleept. De brandweer bevrijdde de bestuurder en medisch personeel van de traumaheli verleende eerste hulp. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen en is niet in levensgevaar. Hij heeft hoofdletsel en een aantal botbreuken.Overval sigarenzaak
19-7-2001. Kort na twee uur is een overval gepleegd op een sigarenzaak aan het Beukenplein. Een nog onbekende man dreigde met een vuurwapen en maakte kasgeld buit. De dader verdween via de Tweede Oosterparkstraat lopend in de richting van de Wibautstraat. Er raakte niemand gewond.Overval zonnestudio
19-7-2001. Twee gemaskerde mannen hebben woensdagavond een zonnestudio in Nieuw Sloten overvallen. Ze bedreigden het personeel met een vuurwapen en maakten kasgeld buit. De overvallers verdwenen met een vluchtauto. Er raakte niemand gewond.

Deel: ' Politieberichten Amsterdam-Amstelland '
Lees ook