Politie Amsterdam-Amstelland

Onbetaalde bekeuringen

1-10-2001. Tijdens een verkeerscontrole stuitte de politie vrijdagochtend in de Molukkenstraat op een 46-jarige bestuurder die geen autogordel droeg. Al snel bleek dat de man het wel vaker niet zo nauw neemt als het gaat om het naleven van de verkeersregels, want hij moest nog 17 bekeuringen betalen. Toen bleek dat de verdachte het bedrag van 3243,75 niet kon betalen werd zijn auto aan de ketting gelegd.


---

Inbrekers aangehouden

1-10-2001. Gisteren hield de politie twee mannen aan op verdenking van inbraak in een woning aan de Thorbeckelaan. Zij werden op heterdaad betrapt door een buurtbewoner, die de politie waarschuwde. De agenten kwamen ter plaatse en zagen de mannen uit een brandgang achter de betreffende woning komen. Eén van hen had het inbrekersgereedschap nog in zijn handen. De mannen werden aangehouden en zijn in verzekering gesteld. Onderzoek wees uit dat ze een keukenraam hadden geforceerd. Onbekend is nog of ze iets hebben gestolen, want de bewoners zijn op vakantie.


---

Nog niet beter, wel op straat

1-10-2001. Zaterdag rond middernacht trof de politie op het Mosplein een 56-jarige man op straat aan die klaagde over pijn in zijn rug. Ondanks het feit dat de man wat gedronken had vertrouwden de agenten het niet helemaal. Toen zij zagen dat de man onder zijn kleding een ziekenhuishemd droeg besloten ze de GG&GD te waarschuwen. Die onderzochten de man en ontdekten een operatiewond van zon 25 centimeter, die dringend verzorging behoefde. De man werd naar een ziekenhuis gebracht om te worden behandeld.


---

Controle aanhangwagens

1-10-2001. Afgelopen zaterdag tussen 11 en 16 uur hield de politie een gerichte verkeerscontrole op de Grutterij in Amstelveen, waarbij de aandacht vooral was gericht op autos met aanhangwagen. Totaal werden er 24 koppels gecontroleerd. Slechts twee combinaties bleken helemaal in orde. Er werd 19 keer proces-verbaal opgemaakt voor onder andere het niet dragen van de gordel, verkeerde belading, overtreding van de maximumsnelheid en het niet hebben van een hulpkoppeling. Bovendien werden één auto en één aanhangwagen als wrak afgevoerd.


---

Tegen de lantaarn

1-10-2001. De politie, brandweer en ambulance gingen vanochtend rond halfvier naar de Haarlemmerweg voor een aanrijding. Een personenauto stond stil tegen een lantaarnpaal. Een 40-jarige man zat bewusteloos achter het stuur. Hij had geen gordel om en was ondanks zijn airbag met zijn hoofd tegen de voorruit geslagen. De bestuurder is overgebracht naar een ziekenhuis en opgenomen. In verband met mogelijk alcoholgebruik is er een bloedproef afgenomen.


---

Foute overvalmelding

1-10-2001. Politiemensen gingen zaterdag rond halfdrie voor een overvalmelding naar een winkel in de Van Woustraat. Twee mannen van 23 en 26 jaar werden aangehouden. Achteraf bleek het om een winkeldiefstal te gaan die eerder had plaatsgevonden. Het winkelpersoneel is vermanend aangesproken over het misbruik van de zogenaamde overvalknop.

Twee mannen liepen een winkel binnen. Zij werden herkend door het winkelpersoneel als winkeldieven, die op een eerder tijdstip diefstallen hadden gepleegd. De twee verdachten waren toen niet aangehouden. Een winkelbediende drukte vervolgens de overvalknop in. De politie ging snel naar de bewuste winkel. De Politiemensen, voorzien van kogelwerende vesten, zagen dat er gewoon winkelend publiek in de zaak aanwezig was. Dit publiek werd snel uit de winkel gehaald. Op aanwijzing van het personeel werden de twee zogenaamde overvallers achter in de zaak aangehouden. Later bleek het om een eerder gepleegde winkeldiefstal te gaan. De verdachten zijn wel ingesloten. De politie heeft een heel indringend en vermanend gesprek gehad met het winkelpersoneel over het misbruik van de overvalknop.


---

28-9-2001. Afgelopen donderdagavond omstreeks 18.35 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Prins Hendrikkade nabij de Martelaarsgracht. Hierbij is een 50-jarige voetganger gewond geraakt. Bij de aanrijding is vermoedelijk een zogenaamde Opstapper betrokken. De Opstapper is een klein busje voor het vervoer van personen vanaf het Centraal Station naar de grachtengordel. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht en aldaar opgenomen. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding en verzoekt hen te bellen met (020) 559 32 80.

Deel: ' Politieberichten Amsterdam-Amstelland '
Lees ook