Politie Amsterdam-Amstelland

Drugssmokkelaars gepakt
2-10-2001. Vorige maand werd een einde gemaakt aan de praktijken van een groep cocaïnesmokkelaars die vanuit Rotterdam, Amsterdam en Curaçao opereerde. In totaal werden 22 verdachten aangehouden. Er werd bij diverse acties en huiszoekingen in Nederland en op de Antillen circa vijf kilogram cocaïne en 70.000 gulden handelsgeld in beslag genomen. Dit resultaat was te danken aan een goede samenwerking tussen de politie van Amsterdam -Amstelland en Curaçao.

Meer lezen...

---

Verkeersovertredingen
2-10-2001. Een 37-jarige man reed met zijn auto over de Leeuwarderweg met een snelheid van 129 kilometer per uur. Dit was 59 kilometer te hard. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 43-jarige bestuurder werd aangehouden omdat hij met zijn auto van links naar rechts over de weg reed. De man bleek alcohol te hebben gedronken en had een promillage van 1.6. Aangezien hij toerist was moest hij van de officier van justitie een boete van1650 gulden betalen.


---

Medewerker steelt uit hotel
2-10-2001. Gistermiddag is een 26-jarige medewerker van een hotel aangehouden in verband met diefstal uit een hotelkamerkluis. De man had de beschikking over een kluissleutel en werd op heterdaad betrapt, toen hij in een hotelkamer een diefstal pleegde. De verdachte bekende de diefstal en hij werd ingesloten.


---

Medewerker steelt uit winkel
2-10-2001. Gisteravond werd rond half zeven een 21-jarige man aangehouden op verdenking van heling van spijkerbroeken. Korte tijd later werd een 18-jarig personeelslid van een kledingwinkel uit de Kalverstraat aangehouden voor verduistering in dienstbetrekking. De verdachten zijn ingesloten en de kleding werd in beslag genomen. De politie werd gewaarschuwd dat een man zich ergens op de Nieuwezijds Voorburgwal verdacht ophield. Bij controle werd een man aangetroffen die een hoeveelheid dure spijkerbroeken bij zich had. Deze kleding was nog voorzien van beveiligingslabels. Uit onderzoek bleek een werknemer van een kledingzaak kleding vanuit de winkel te verduisteren en door te verkopen.

Deel: ' Politieberichten Amsterdam-Amstelland '
Lees ook