Politie Amsterdam-Amstelland

Buurthuis geramd
Gisteravond rond 22.30 uur reed iemand met een gestolen auto door de deuren van een buurthuis in de Staalmanpleinbuurt. Er was niemand in het gebouw aanwezig. De politie trof niemand meer aan en er vielen geen gewonden. De auto bleek op 01 oktober te zijn gestolen bij een bedrijf in de Hoofddorppleinbuurt. De politie onderzoekt de zaak.
---
Brand
Gisterochtend rond 11.00 uur woedde een brand in een cacao loods aan de Cacaoweg. Om ongeveer 14.10 uur had de brandweer de brand onder controle. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en uit metingen van de brandweer bleek dat er geen gevaar was voor de volksgezondheid.
Agent gewond
Gisterenmiddag rond 16.00 uur, raakte een agent gewond tijdens het aanhouden van twee autokrakers. De 16- en 17-jarige verdachten reden met hun bromfiets op de agent in, toen hij ze een stopteken gaf. De agent wist samen met zijn collega de mannen aan te houden, maar moest daarna naar een ziekenhuis worden vervoerd. Hij mocht na behandeling naar huis met een paar zwaar gekneusde ribben.

De autokrakers werden op heterdaad betrapt door een getuige, die zag dat ze op de Dina Appeldoornstraat een auto open braken. Ze gingen er vandoor op een blauwe scooter. De gewaarschuwde politie zette de achtervolging in en twee agenten op bromfietsen zagen de verdachten in de Amazonenstraat op zich af komen. Eén van de agenten gaf de bestuurder van de bromfiets een stopteken. Deze minderde eerst vaart, maar reed toen vol gas op de agent in en raakte hem frontaal. Door de klap vielen ze allemaal op de grond. De agent wist met zijn collega de autokrakers te overmeesteren en te boeien. Nadat de verdachten aan collegas werden overgedragen, zakte de agent in elkaar. Hij moest uiteindelijk voor behandeling naar een ziekenhuis, waar zijn verwondingen bleken mee te vallen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Hen wordt behalve de inbraak in een auto, poging tot doodslag te laste gelegd.
Overleden man
Gisterenmiddag werd door een wandelaar, in de bosjes van het Vondelpark, het lichaam van een 81-jarige Amsterdammer. De man was al geruime tijd overleden. Sectie moet uitwijzen wat de doodsoorzaak is.

Deel: ' Politieberichten Amsterdam-Amstelland '
Lees ook