Politie Amsterdam-Amstelland

Brand in hennep-kelder
9-10-2001. Brandweer en politie rukten zaterdagmiddag rond 12.00 uur uit naar een brand in een kelder aan de Baarsjesweg. De brand was snel onder controle en de schade bleef beperkt. In het pand trof de brandweer een complete hennepplantage aan. Volgens de brandweer was kortsluiting in de meterkast de oorzaak van de brand. De plantage werd ontmanteld en 870 hennepplanten werden door de politie in beslag genomen.
Drugssmokkelaars gepakt
2-10-2001. Vorige maand werd een einde gemaakt aan de praktijken van een groep cocaïnesmokkelaars die vanuit Rotterdam, Amsterdam en Curaçao opereerde. In totaal werden 22 verdachten aangehouden. Er werd bij diverse acties en huiszoekingen in Nederland en op de Antillen circa vijf kilogram cocaïne en 70.000 gulden handelsgeld in beslag genomen. Dit resultaat was te danken aan een goede samenwerking tussen de politie van Amsterdam -Amstelland en Curaçao.
Meer lezen...
Portiek in brand
3-10-2001. De politie en brandweer rukten maandagmiddag rond half vijf uit naar de Mijnsherenweg in Kudelstaart. Een bankstel in een portiek stond in brand en veroorzaakte veel rookontwikkeling. Er ontstond brandschade aan het dak en toegangsdeuren. Vermoedelijk is het bewuste bankstel aangestoken. De politie verzoekt getuigen in deze zaak te bellen met telefoonnummer (0297) 34 11 11.
Gewond bij aanhouding
9-10-2001. Zaterdagochtend raakte een agente gewond bij het aanhouden van een 37-jarige Amerikaan. De man bevond zich illegaal op een woonboot aan de Weesperzijde en zwaaide met een mes. Op het moment dat agenten ter plaatse kwamen ging hij er vandoor. Een korte achtervolging was het gevolg. Tijdens een achtervolging versperde een agente de man de weg om hem aan te houden. De Amerikaan, een man met fors postuur, liep de agente in volle vaart omver. Door deze botsing konden andere agenten de man overmeesteren en aanhouden. De agente moest in een ziekenhuis worden behandeld, maar mocht daarna met een zwaar gekneusde schouder naar huis. De verdachte is in verzekering gesteld.


---

Bestuurder zoek na aanrijding
9-10-2001. Zondagochtend rond 08.00 uur raakte een 20-jarige vrouw gewond bij een eenzijdig ongeval op de Noordzeeweg. Zij zat als passagier in een auto die ter hoogte van een olieoverslag bedrijf uit de bocht vloog. Een tweede inzittende bleef ongedeerd. De auto raakte zwaar beschadigd. De bestuurdervan de auto is spoorloos. Beide inzittenden verklaarden de bestuurder niet te kennen. Door getuigen is gezien dat er een derde persoon, de vermoedelijke bestuurder in de auto zat. Het is niet duidelijk of dit een man of een vrouw was. De politie onderzoekt de aanrijding en is op zoek naar nog meer getuigen. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer (020) 559 36 60.

Gewonden bij aanrijding
9-10-2001. In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 28-jarige vrouw gewond bij een aanrijding tussen twee personenautos op de kruising van de Cornelis Lelylaan met de afrit S106 van de rijksweg A10. Het slachtoffer werd door de brandweer uit de auto geknipt. Zij werd naar een ziekenhuis vervoerd en mocht na behandeling weer naar huis.

Het ongeval ontstond doordat een auto met vier inzittenden geen voorrang verleende aan een automobilist op de Cornelis Lelylaan. Het slachtoffer zat in deze auto. Bij de bestuurder van de auto met vier inzittenden werd een alcoholpromillage van 0,9 promille geconstateerd. Hij kreeg een proces-verbaal.


---

Brandstichting kerk
9-20-2001. Zondagavond is er brand gesticht bij een katholieke kerk op het Linnaeushof. Er waren een aantal kleine brandjes aan de buitenkant van de kerk. De brandweer gaf aan dat het om brandstichting moest gaan. Naar aanleiding van een gericht politieonderzoek zijn twee jongens van 17 aangehouden.De schade is beperkt gebleven. De verdachten zijn ingesloten.

Schietsleutelhanger aangetroffen
9-10-2001. In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een 28-jarige man aan bij een horecagelegenheid in de omgeving van het Rembrandtplein. De man was in het bezit van een vuurwapen. De bezoeker werd door een portier gecontroleerd bij de ingang. Deze trof in zijn rugtas een zogenaamde schietsleutelhanger aan. Het betrof een metalen blokje ter grote van een aansteker. In het wapen zaten twee kogels. De man werd aangehouden en het wapen is in beslag genomen. De verdachte kreeg een proces-verbaal in verband met de wet wapens en munitie. Waar het wapen vandaan komt wordt nog onderzocht.


---

Agenten redden man
9-10-2001. Zondagmiddag rond 17.15 uur werd een 65-jarige man onwel in een woning aan de Waddenweg. Ter plaatse gekomen agenten bedachten zich niet en begonnen direct te reanimeren. Deze handelingen waren levensreddend. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd en is opgenomen op de intensive care.

Brandstichting buurthuis
9-10-2001. Zondagavond rukte de brandweer uit voor een brand in een buurthuis aan de Elisabeth Boddaertstraat. De brand ontstond in een afvalbak en kon snel worden geblust. De schade bleef beperkt. De politie heeft inmiddels drie arrestaties verricht. Steekpartij in de Leidsestraat
9-10-2001. In de nacht van zaterdag op zondag trof de politie in de Leidsestraat een 24-jarige man aan die in het bovenlichaam was gestoken. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd en is opgenomen. Wat er is voorgevallen, is nog onduidelijk. Volgens het slachtoffer werd hij zonder aanleiding neergestoken door een negroïde man. Mogelijk ging hier een woordenwisseling aan vooraf. De verdachte zou ongeveer 1.70 à 1.80 meter lang zijn en rasta-haar hebben. De recherche onderzoekt de zaak. Getuigen van dit voorval wordt verzocht zich te melden via het telefoonnummer: (020) 559 23 21


---
Natuurlijke dood vastgesteld
9-10-2001. Sectie heeft uitgewezen dat de 81-jarige man die afgelopen vrijdag in het Vondelpark werd aangetroffen, niet door misdrijf om het leven kwam. De man is een natuurlijke dood gestorven en is vier à zes weken geleden overleden.

Hieronder volgt het eerder hier over verschenen persbericht.

Overleden man aangetroffen
Gistermiddag werd door een wandelaar in de bosjes van het Vondelpark het lichaam van een persoon aangetroffen. De politie vermoedt dat de persoon al enige tijd in het park lag gezien de staat van het aangetroffen lichaam. Het gaat om een 81-jarige Amsterdammer. Sectie moet uitwijzen wat de doodsoorzaak is.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politieberichten Amsterdam-Amstelland '
Lees ook