Politie Amsterdam-Amstelland

Louis van Gaal opent steunpunt
28-9-2001. Zaterdag 29 september om 12.00 uur opent voetbalbondscoach Louis van Gaal het veiligheidssteunpunt aan de Czaar Peterstraat 21. Met de ingebruikname van dit steunpunt is de politie nog beter bereikbaar voor de buurtbewoners. Rond de opening zijn verschillende festiviteiten en activiteiten georganiseerd. Deze beginnen al om 10.30 uur. Zo kan men een ritje maken in een ouderwetse paardentram en is de politie er met diverse voorlichtingsstands aanwezig. Tegen betaling worden er kentekens in autoruiten gegraveerd.

Jeugd
Uiteraard wordt de jeugd niet vergeten. Zo is er een ballonnenwedstrijd en kan het jeugdige publiek op de foto worden gezet op een politiemotor. Mocht pa of ma niet mee willen, dan mogen opa en oma ook mee. In de vorm van een stand over het project Senioren en Veiligheid is namelijk ook aan hen gedacht. Het feest duurt tot 15.00 uur.

---

Aanrijding tussen trams
28-9-2001. Vanochtend omstreeks 10.40 uur vond er een aanrijding plaats tussen twee trams op de Van Baerlestraat voor het Concertgebouw. Lijn 3 gleed achter op lijn 5 met als gevolg dat vier mensen, onder wie een trambestuurster, licht gewond raakten. De gewonden zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De achterste tram kon niet verder rijden en is overgebracht naar de remise.


---

Getuigen aanrijding busje
28-9-2001. Gisteravond omstreeks 18.35 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Prins Hendrikkade nabij de Martelaarsgracht. Hierbij is een 50-jarige voetganger gewond geraakt. Bij de aanrijding is vermoedelijk een zogenaamde Opstapper betrokken. De Opstapper is een klein busje voor het vervoer van personen vanaf het Centraal Station naar de grachtengordel. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht en aldaar opgenomen. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding en verzoekt hen te bellen met (020) 559 32 80.


---

Taxicontrole in de binnenstad
28-9-2001. Gisteravond heeft er in de Marnixstraat een gerichte taxicontrole plaatsgevonden. Er werden 60 taxis gecontroleerd. Er werden 26 bekeuringen uitgedeeld en drie taxis in beslaggenomen.

Het betrof een speciale taxicontrole waarbij het rijgedrag van de chauffeur, de taxi en de vergunningen onder de loep werden genomen. De taxis die in beslag werden genomen overtraden regels met betrekking tot pacht- en kentekenvergunningen en identificatiebewijzen.
---


Deel: ' Politieberichten Amsterdam-Amstelland '
Lees ook