Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Vrouw overvallen in woning
17-9-2001. In de nacht van zondag op maandag werd een 65-jarige vrouw in haar woning in de wijk Groenelaan overvallen. Zij werd gekneveld en bestolen van een geldbedrag.

De door buren gewaarschuwde politie trof in een woning het vastgebonden slachtoffer aan. De vrouw was bij de woning opgewacht door een man. Hij drong de woning binnen voordat zij de deur had kunnen afsluiten. De man knevelde de vrouw en doorzocht de woning. Hij nam een geldbedrag mee en verliet de woning. De vrouw wist door te roepen en tegen de verwarming aan te tikken de buren te waarschuwen.

Getuigen of mensen met informatie over dit misdrijf, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche. Het team is bereikbaar op nummer (020) 559 29 21.Overval Stadsdeelkantoor
13-9-2001. Afgelopen dinsdagochtend rond 07.30 uur hebben twee mannen een gewapende overval gepleegd op het stadsdeelkantoor aan de Robert Scottstraat. Een personeelslid werd bedreigd met een vuurwapen en de verdachten gingen er met een geldkistje vandoor.

Het slachtoffer van het Stadsdeelkantoor werd opgewacht door twee mannen die direct mee naar binnen liepen. Binnengekomen namen de overvallers een geldkistje weg en verdwenen via de Robert Scottstraat in de richting van de Jan van Galenstraat. De mannen voldeden aan het volgende signalement:

Verdachte 1:

Negroide man

Leeftijd 25-30 jaar

Fors postuur

Lengte 1 meter 85

Donkere kleding

Verdachte 2:

Negroide man

Leeftijd 25 -30 jaar

Normaal postuur

Lengte 1 meter 75

Donkere kleding

Getuigen of mensen die informatie hebben over dit misdrijf, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche. Het team is te bereiken op nummer (020) 559 28 50.Inbraak aan het Linnaeuspad
17-9-2001. In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee mannen aangehouden die worden verdacht van een inbraak in een bedrijfspand aan het Linnaeuspad. De verdachten zijn 28 en 32 jaar oud. Een van hen bedreigde één van de agenten. De politie kreeg een melding over de inbraak en constateerde ter plaatse dat een ruit was geforceerd. Binnen was onder andere meubilair doorzocht. De inbrekers hielden zich aanvankelijk stil. Ze werden tijdens een zoekactie, waarbij ook een politiehond werd ingezet, getraceerd en aangehouden.Autokraker Zeeburgerkade
17-9-2001. Zaterdagmiddag is op de Zeeburgerkade een 26-jarige man gearresteerd op verdenking van autokraak. De politie nam de autoradio die hij onder zijn kleding had in beslag. De verdachte gaf een valse naam op. Hij werd ingesloten.Aanrijding met gestolen auto
17-9-2001. De politie ging zaterdagmiddag rond half een naar een aanrijding op de Ookmeerweg. Twee autos waren tegen elkaar gebotst. Eén van de autos bleek gestolen te zijn. De drie inzittenden renden weg. Een 15-jarige jongen werd achterhaald door de bestuurder van de aangereden auto en overgedragen aan de politie.


Skinheads stad uit begeleid
17-9-2001. Zaterdagnacht is een groep van 30 à 40 skinheads vanuit de binnenstad overgebracht naar het treinstation van Schiphol. De groep ging vervolgens met de trein richting Rotterdam. Dit alles om confrontaties met autonomen te voorkomen. De skinheads verzamelden zich zaterdagavond op het Centraal Station om vervolgens in de binnenstad te gaan stappen. Zij trokken met name de aandacht van zogenaamde autonomen. Om een confrontatie tussen de skinheads en de autonomen te voorkomen werden de skinheads door de politie aangesproken. Na overleg gaven zij zelf te kennen de stad te willen verlaten. Zij werden met een bus naar Schiphol gebracht, waar ze op de trein naar Rotterdam stapten.
Auto te water, bestuurder dood
17-9-2001. Zaterdag rond het middaguur is een 30 jarige Rotterdamse automobilist overleden. Het slachtoffer reed, nabij de Herengracht, de Amstel in. De man zat alleen in de personenauto. Een omstander sprong het water in en met behulp van passanten werd het slachtoffer naar de kant gehaald. De omstanders begonnen direct met de reanimatie. Ambulancepersoneel nam de zorg voor het slachtoffer over en bracht hem naar een ziekenhuis. Daar is de man overleden. De ter plaatse gekomen brandweer takelde de auto uit het water.De nieuwste vacatures
6-9-2001. De politie Amsterdam-Amstelland zoekt nieuwe collega's, zowel politiemensen als personen zonder politiediploma. Op dit moment zijn er onder meer vacatures voor politieruiters, administratief medewerkers en rij-instructeurs. Nieuwsgierig? Klik hier om naar onze vacaturepagina te gaan.Straatrover aangehouden
11-9-2001. De politie zoekt getuigen van een straatroof die zaterdagochtend rond kwart voor acht plaatsvond op het Nellesteinpad in de buurt van Kikkenstein. De politie arresteerde een 23-jarige man die ervan wordt verdacht kort daarvoor een 31-jarige vrouw te hebben beroofd. Hij rukte haar tas van de schouder en ging er vandoor. De tas werd teruggevonden. Het slachtoffer bleef ongedeerd. De verdachte liep nog in een proeftijd en wordt vandaag voorgeleid voor de officier van justitie. De politie is nog op zoek naar een belangrijke getuige in deze zaak. Het gaat om een krantenjongen die met de fiets de achtervolging inzette op de straatrover. Hij wordt verzocht zich te melden bij het roofteam van bureau Flierbosdreef, telefoon (020) 559 27 22.Getuigen aanrijding gezocht
11-9-2001. Maandagavond rond 17.30 uur raakten zes mensen gewond bij een zware aanrijding op de Noordzeeweg in de buurt van Ruigoord. Alle gewonden zijn met ambulances naar een ziekenhuis vervoerd en opgenomen. De toestand van een 22-jarige man werd vanochtend nog kritiek genoemd.

Een auto met daarin twee 20-jarige en twee 22-jarige mannen uit Amsterdam-Zuidoost, kwam vanuit Velsen en reed in de richting van Amsterdam. De auto kwam door nog onbekende oorzaak op de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer terecht en schampte daar een tegenligger. Hierdoor raakte de auto van de vier mannen in een slip en botste frontaal op een volgende tegenligger. Hierin zat een echtpaar uit Haarlem, een 30-jarige zwangere vrouw en haar 31-jarige echtgenoot Beiden raakten zwaargewond.

De Noordzeeweg is als gevolg van het ongeval afgesloten, in verband met opruim- en schoonmaakwerkzaamheden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk en vraagt getuigen zich te melden bij het politiebureau Lodewijk van Deijsselstraat, telefoonnummer (020) 559 36 60.


Zaak Borrias: chauffeur gezocht
11-9-2001. De recherche van bureau Meer en Vaart heeft in het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 47-jarige R. Borrias twee arrestaties verricht. Borrias (zie foto) werd donderdag 5 juli rond 04.00 uur dood aangetroffen in zijn bovenwoning aan de Marco Polostraat. Zijn stoffelijk overschot werd gevonden toen de brandweer een brand in zijn woning bluste. Sectie wees uit dat het slachtoffer niet door de brand, maar door fysiek geweld om het leven kwam. De verdachten zijn 27 en 39 jaar oud en maken deel uit van een groepje mannen waarmee het slachtoffer regelmatig optrok in de Mercatorbuurt. Een van beiden heeft een volledige bekentenis afgelegd. De verdachten zitten in voorarrest. De verdenking bestaat uit diefstal met geweldpleging met de dood als gevolg, doodslag, moord en/of bandstichting.

De recherche is op zoek naar de taxichauffeur die de nacht van het misdrijf de verdachten heeft vervoerd vanaf de omgeving van het Leidseplein naar Amsterdam-West. Deze taxichauffeur wordt verzocht te bellen met (020) 559 36 43.

Meer lezen....


Dossier
Cokelijn opgerold door de recherche van bureau Flierbosdreef.

Zakkenrollersproject succes, over het positieve effect van het project Zakkenrollerij.

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.


© Politie Amsterdam-Amstelland

Deel: ' Politieberichten Amsterdam-Amstelland '
Lees ook