Politie Amsterdam-Amstelland

Toestand gewonde vrouw
11-9-2001. De identiteit van de vrouw die maandagochtend zwaargewond werd aangetroffen op het Oosterdok, is nog steeds niet duidelijk. Ze ligt een ziekenhuis en is nog niet bij kennis gekomen. Het politieonderzoek duurt voort. Hier volgt het persbericht van gisteren.

Gewonde vrouw aangetroffen
10-9-2001. Vanmorgen rond tien uur is op het Oosterdok een zwaargewonde vrouw aangetroffen. Ze liep waarschijnlijk diverse messteken op. Om wie het gaat is niet duidelijk. Het is een vrouw van in de twintig. De traumaheli landde in de buurt. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De recherche gaat uit van een misdrijf en stelt een onderzoek in.Slachtoffers straatrover gezocht
6-9-2001. De politie van wijkteam Ferdinand Bolstraat heeft woensdagmiddag een straatrover gearresteerd, maar weet niet wie zijn slachtoffers zijn. Om de zaak rond te krijgen is het van belang dat de niet alleen de slachtoffers, maar ook getuigen zich melden. De man wordt ervan verdacht minstens drie straatroven te hebben gepleegd. Zijn twee handlangers verdwenen op een bromscooter.

De verdachte is een 22-jarige negroïde man. Hij werd op aanwijzing van het publiek aangehouden op de Ceintuurbaan kort nadat hij een vrouw van haar tas had beroofd. Eerder waren ook al een vrouw en een man beroofd. De laatste werd in zijn gezicht geslagen. De straatroven vonden op de Ceintuurbaan en in de Van Woustraat plaats. De verdachte gaf de geroofde tassen over aan twee mannen die op een blauwgrijze bromscooter reden. De bestuurder was een blanke man. De duopassagier had een getinte huidskleur. Deze twee verdachten zijn spoorloos. De politie vraagt of de slachtoffers zich willen melden en is op zoek naar getuigen. Dus ook naar getuigen die iets kunnen vertellen over de twee handlangers op de bromscooter. Wijkteam Ferdinand Bolstraat is telefonisch bereikbaar op nummer (020) 559 35 70. Zaken in Opsporing Verzocht
11-9-2001. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde maandagavond aandacht aan drie zaken van de politie Amsterdam-Amstelland. Allereerst de dubbele moord in een eetcafe in Diemen. Ten tweede een dode man die in het koelingskanaal van de Hemweg-centrale werd aangetroffen en van wie de identiteit nog altijd onbekend is. De derde zaak betreft twee verkrachtingen die door dezelfde dader zijn gepleegd.

Lees meer en help ons deze zaken op te lossen.Straatrover aangehouden
11-9-2001. De politie zoekt getuigen van een straatroof die zaterdagochtend rond kwart voor acht plaatsvond op het Nellesteinpad in de buurt van Kikkenstein. De politie arresteerde een 23-jarige man die ervan wordt verdacht kort daarvoor een 31-jarige vrouw te hebben beroofd. Hij rukte haar tas van de schouder en ging er vandoor. De tas werd teruggevonden. Het slachtoffer bleef ongedeerd. De verdachte liep nog in een proeftijd en wordt vandaag voorgeleid voor de officier van justitie. De politie is nog op zoek naar een belangrijke getuige in deze zaak. Het gaat om een krantenjongen die met de fiets de achtervolging inzette op de straatrover. Hij wordt verzocht zich te melden bij het roofteam van bureau Flierbosdreef, telefoon (020) 559 27 22.
Schilder valt van stellage
11-9-2001. Maandag rond 09.15 uur raakte een 53-jarige man gewond in een woning in de P.C. Hooftstraat. De man viel tijdens schilderwerkzaamheden van een ongeveer 2,5 meter hoge stellage. Hij is met hoofdletsel opgenomen in een ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.
Getuigen aanrijding gezocht
11-9-2001. Maandagavond rond 17.30 uur raakten zes mensen gewond bij een zware aanrijding op de Noordzeeweg in de buurt van Ruigoord. Alle gewonden zijn met ambulances naar een ziekenhuis vervoerd en opgenomen. De toestand van een 22-jarige man werd vanochtend nog kritiek genoemd.

Een auto met daarin twee 20-jarige en twee 22-jarige mannen uit Amsterdam-Zuidoost, kwam vanuit Velsen en reed in de richting van Amsterdam. De auto kwam door nog onbekende oorzaak op de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer terecht en schampte daar een tegenligger. Hierdoor raakte de auto van de vier mannen in een slip en botste frontaal op een volgende tegenligger. Hierin zat een echtpaar uit Haarlem, een 30-jarige zwangere vrouw en haar 31-jarige echtgenoot Beiden raakten zwaargewond.

De Noordzeeweg is als gevolg van het ongeval afgesloten, in verband met opruim- en schoonmaakwerkzaamheden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk en vraagt getuigen zich te melden bij het politiebureau Lodewijk van Deijsselstraat, telefoonnummer (020) 559 36 60.
Verdachte moord aangehouden
10-9-2001. Zaterdagnacht hield de politie in het wallengebied een 30-jarige man aan die er van verdacht wordt betrokken te zijn bij de roofmoord op de 88-jarige bewoonster van de Hercules Segherstraat. De zaak wordt door de recherche van het bureau van Leijenberghlaan onderzocht. In het belang van het onderzoek kunnen er nog geen nadere mededelingen worden gedaan.
Hier volgt het persbericht van vorige week woensdag. Bejaarde vrouw vermoord
De recherche van bureau Van Leijenberghlaan onderzoekt de dood van een 88-jarige bewoonster van de Hercules Seghersstraat. De overleden vrouw werd maandagmiddag aangetroffen door familieleden. De recherche gaat er vanuit dat alleen wonende vrouw door misdrijf om het leven kwam. Over de doodsoorzaak kunnen in belang van het onderzoek geen mededelingen worden gedaan. Een motief is nog niet naar voren gekomen. Overval woning
07-09-01. Gisteravond raakte een 26-jarige man gewond bij een gewapende overval in een woning in Amsterdam - Zuidoost. Het slachtoffer sprong in paniek van het balkon op de derde etage en brak zijn been. Om ongeveer 23.30 uur drongen drie met vuurwapens gewapende mannen de woning binnen en bedreigden de aanwezige personen. Onder bedreiging moesten die geld, sieraden en mobiele telefoons afgeven. Ten tijde van de overval bevonden zich ongeveer vier mensen in de woning. Eén van hen raakte in paniek en sprong van het balkon. Hij werd met een gecompliceerde beenbreuk opgenomen in een ziekenhuis. Van de daders is een beperkt signalement bekend. Het zou gaan om drie negroïde mannen gekleed in zwarte kleding en jeans. Ze droegen allen een capuchon en spraken Engels. Alle mannen waren in het bezit van een vuistvuurwapen. Getuigen of mensen met informatie over dit misdrijf, worden verzocht contact op te nemen met de recherche. Het team is bereikbaar op nummer: (020) 559 37 75.

Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

Deel: ' Politieberichten Amsterdam-Amstelland '
Lees ook