Ingezonden persbericht


Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 18-03-2003 1e persbericht van dinsdag 18 maart 2003

Berichten uit de regio
Eindhoven: Gewond bij ongeval
Een man van 30 jaar uit Utrecht is dinsdagochtend rond 4.15 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Toen hij in zijn auto over de snelweg A58 in de richting van Best reed, wilde hij iets in de wagen pakken. Daardoor verloor hij de macht over het stuur, kwam in de berm terecht, raakte een waarschuwingsbord, sloeg met zijn wagen over de kop, en kwam een eindje verder tegen een paar bomen tot stilstand. Hij kon zelf uit de auto komen, die daarna in brand is gevlogen. De man is met rugklachten opgenomen in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Eindhoven: Dief computers aangehouden
Een 22-jarige man uit Breda is maandagochtend rond 11.00 uur aangehouden omdat hij twee laptops en een mobiele telefoon zou hebben gestolen uit een studieruimte van de Technische Universiteit Eindhoven. De man kon door de beveiligingsdienst van de universiteit worden aangehouden. Hij is overgedragen aan de politie, en zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Dronken bestuurder
Dinsdagochtend rond 3.00 uur is een 30-jarige man uit Eindhoven aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Dat gebeurde op de Wenkenbachstraat. De man blies op het bureau een alcoholpromillage van bijna 1,65. Zijn rijbewijs is daarom ingenomen.

Helmond: Bedrijfsinbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Kanaaldijk Zuid Oost zijn een magnetron en een koffiezetapparaat weggehaald. Dat gebeurde zondagavond rond 22.30 uur. Een ruit van het gebouw is kapotgeslagen, waarna de zaak werd doorzocht.

Eersel: Politieagenten bedreigd
Een man van 30 jaar uit Eersel is maandagavond rond 21.00 uur in zijn woning aangehouden. Rond 19.30 uur was bij de politie de melding binnengekomen dat hij de hele middag harde muziek had gedraaid, en dat hij zijn buurman met een mes had bedreigd toen deze daar wat van zei. Toen de politie arriveerde, bedreigde hij de agenten met een ijzeren pijp en een mes. Ook riep hij allerlei dreigende taal. De agenten hebben daarop versterking aangevraagd, en de man even later in zijn huis aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en zit nog vast voor nader onderzoek.

Eersel: Identiteit overleden vrouw bekend
De 73-jarige vrouw uit Eersel, die maandagmiddag om het leven kwam bij een verkeersongeluk in haar woonplaats, is Wilhelmina Van de Ven-Schellekens. Toen de vrouw rond 14.50 uur op haar fiets op de Voort reed, werd ze aangereden door een achteruit rijdende vrachtwagen. Ze is naar het MMC in Veldhoven gebracht, en daar aan haar verwondingen overleden.

Oostelbeers: Brand in woning
In een woning aan de Stille Wille is dinsdagochtend rond 1.15 uur brand uitgebroken. Een klein uur later kon de brandweer het sein 'brandmeester' geven. Er is opgeschaald tot 'grote brand'. De bewoners waren niet thuis. Er raakte niemand gewond. De Technische Recherche van de politie stelt dinsdag een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De omvang van de schade is nog onbekend.

Son: Inbraak winkel
Bij een inbraak in een winkel aan de Heistraat zijn een aantal vleesmessen weggehaald. Dat gebeurde dinsdagochtend rond 2.30 uur. De ruit van de voordeur van de zaak is kapotgeslagen, waarna de winkel werd doorzocht. In de zaak werden nog een aantal vitrines geforceerd en vernield. Een getuige heeft vier verdachten zien weglopen.

Son: Verkeerscontroles
Bij verkeerscontroles op de Nieuwstraat en de Hendrik Veenemanstraat zijn dinsdagochtend tussen 7.30 en 9.00 uur 21 bekeuringen uitgedeeld. De bestuurders reden door die straten terwijl die alleen toegankelijk zijn voor bestemmingsverkeer.

Deel: ' Politieberichten Brabant-Zuid-Oost Eindhoven 18-03-2003 '
Lees ook