Ingezonden persbericht


Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 28-03-2003 1e persbericht van vrijdag 28 maart 2003

Berichten uit de regio
Eindhoven: Man aangehouden na diefstal
Aan de Vestdijktunnel is donderdag om 19.20 uur een 27-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij had de fiets en twee blikjes bier van een 33-jarige man zonder vaste woonplaats afgepakt. Een derde man, eveneens zonder vaste woonplaats, bemoeide zich met de zaak en sloeg de 33-jarige man enkele malen in het gezicht. De 27-jarige man kon aangehouden worden. De man die geslagen had kon nog niet gepakt worden. Het slachtoffer was licht gewond, door de klappen had hij een wond aan zijn tong.

Eindhoven: Beller had gedronken
Donderdag om 20.40 uur is op de Heezerweg een 52-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De politie zag de man telefoneren tijdens het rijden. Toen ze hem daarop aanspraken merkten ze dat de man gedronken had. Hij blies ruim 0,8 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man gooit autoruit kapot
Een 35-jarige man zonder vaste woonplaats is donderdag om 21.25 uur op de Elzentlaan aangehouden. De man zou op de Ruusbroeclaan met een trottoirtegel een autoruit hebben vernield. De eigenaar van de auto hoorde de klap en ging kijken. Hij zag de verdachte weglopen. De man kon even later door de politie aangehouden worden. Hij is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man verdacht van diefstal auto
Op de Edisonstraat is donderdag om 22.55 uur een 42-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Even daarvoor was op het Fultonplein een gestolen Ford Escort aangetroffen. Volgens getuigen waren er twee personen uit de auto gekomen en weggelopen. Een van hen, de 42-jarige man, kon in de buurt aangehouden worden. Hij bekende dat hij in de auto gezeten had. De man is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Onder invloed
Een 31-jarige automobilist uit Eindhoven is donderdag om 23.10 uur op de Edisonstraat aangehouden omdat hij gedronken had. Zijn alcoholpromillage was ruim 1,1. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs was al ingenomen vanwege een eerdere overtreding.

Eindhoven: Man verdacht van autoinbraak
Op de Roostenlaan is vrijdag om 2.10 uur een 33-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man zou op de Stokroosstraat geprobeerd hebben in te breken in een auto. Hij zou een ruitje van een geparkeerde auto ingeslagen hebben. Getuigen gingen achter de man aan en belden de politie. De verdachte kon door de politie aangehouden worden dankzij het signalement dat de getuigen gaven. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man bedreigt ex-vrouw
Op de Schubertlaan is donderdag om 16.45 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was aan de woning van zijn 36-jarige ex-echtgenote aan de Schubertlaan gekomen. Hij had haar, met woorden, met de dood bedreigd. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed tegen een boom
Vrijdag om 2.40 uur is op de Fazantlaan een 18-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij zou op de Fazantlaan met een auto tegen een boom gereden zijn. De auto had flinke schade. In de auto zaten vier personen, niemand raakte gewond. Aanvankelijk wilde niemand zeggen wie gereden had en werd de 19-jarige eigenaar van de auto aangehouden. Daarop meldde de 18-jarige zich als bestuurder. Hij had gedronken en blies bijna 1,5 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs moet hij inleveren, maar hij was vorige week geslaagd en had het rijbewijs nog niet afgehaald. Dat kan hij nu doen en meteen weer inleveren.

Deurne: Fietsendieven aangehouden
Op het Stationsplein zijn donderdag om 21.40 uur drie jongens van 14, 15 en 16 jaar uit Deurne en een Astenaar van 20 jaar oud aangehouden. Zij werden betrapt toen zij bezig waren het slot van een fiets open te breken. De vier verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Asten: Rijzadels gestolen
Vanuit een schuur achter een woning aan de Keizersdijk zijn donderdagavond vier rijzadels gestolen. De deur van de schuur is opengebroken.

Someren: Inbraak in garagebox
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een garagebox achter een woning aan de Winkelstraat. Er is een raam opengebroken en uit de garage zijn een ATB-fiets, een hogedrukreiniger, een klopboormachine en een decoupeerzaag gestolen.

Gemert: Rijden onder invloed
Op de Churchilllaan is vrijdag om 0.05 uur een 35-jarige automobilist uit Gemert aangehouden. Hij had gedronken maar de ademanalyse op het bureau mislukte steeds. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij controle bleek het ademanalyseapparaat in orde te zijn.

Valkenswaard: Bromfietser onder invloed
Op de Tienendreef is donderdag om 20.30 uur een 34-jarige bromfietser uit Valkenswaard betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 0,65 promille. De man kreeg een boete van 75,=.

Valkenswaard: Verkeerscontrole
Bij een verkeerscontrole op het Bruninckxdal en de Bergstraat zijn donderdagavond 548 voertuigen gecontroleerd. Er werden 33 bromfietsers bekeurd omdat de constructiesnelheid van hun voertuig te hoog was. Verder waren er verbalen voor de gele/oranje plaat (3), verzekeringsplaatje (1), geen certificaat (1). 15 automobilisten kregen een bon omdat ze de gordel niet droegen, 7 voor te hoge snelheid en 1 voor een kapot achterlicht.

Deel: ' Politieberichten Brabant-Zuid-Oost Eindhoven 28-03-2003 '
Lees ook