Politiebericht Eindhoven e.o. 1-10-2001

1e persbericht 1 oktober 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw beroofd van tas
Een 74-jarige Eindhovense vrouw is zondag rond 22.30 uur op de Offenbachlaan van haar handtas beroofd. De vrouw stapte bij haar woning uit een taxi en liep naar de voordeur van haar woning. Vlakbij de voordeur rukte een persoon de tas uit haar hand. In de tas zat fl. 100,=.

Eindhoven: Man vernielt deur en bedreigt echtgenote In een woning aan de Faradaystraat is maandag om 1.25 uur een 59-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man heeft de ruit van de voordeur van de woning van zijn vrouw vernield. Hij bedreigde zijn vrouw. Het echtpaar is bezig met een echtscheiding en leeft al gescheiden. De man is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Man verdacht van diefstal
Op een bouwterrein aan de Willemstraat is maandag om 3.00 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man lag daar te slapen. Hij had het bouwhek opengemaakt. Aan zijn fiets, die bij hem stond, hingen vijf lijmtangen die van het bouwterrein kwamen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Alcoholcontrole
Op de Charles Roelslaan is zondag tussen 18.00 en 21.00 uur een alcoholcontrole gehouden. 33 bestuurders moesten blazen. Twee van hen bleken teveel gedronken te hebben. Een 48-jarige Eindhovenaar had een promillage van 0,95. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Een 27-jarige Amsterdammer moest fl. 410,= boete betalen. Hij blies 0,75 promille.

Eindhoven: Onder invloed
Op de A2 is maandag om 1.25 uur een 36-jarige automobiliste uit Maaseik bekeurd omdat zij gedronken had. De vrouw blies bijna 0,65 promille. Zij betaalde een boete van fl. 410,=.

Eindhoven: Bromfietscontrole
Zondagavond is in Stratum een bromfietscontrole gehouden. Er zijn 11 bonnen uitgeschreven. Drie bestuurders hadden geen certificaat bij zich, zes droegen geen helm of niet op de goede manier, een bromfiets was niet verzekerd en een bromfietser reed over de rijbaan in plaats van over het (brom)fietspad.

Helmond: Snorfietser onder invloed
Op de Lucas Gasselstraat is maandag om 1.55 uur een 37-jarige Helmonder betrapt op het rijden onder invloed. De man reed op een snorfiets. Hij blies op het bureau ruim 2 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Best: Dronken bestuurder belandt in tuin
Op de Arnold P. Nosseklaan is zondag om 21.10 uur een 41-jarige man uit Best aangehouden. De man was met zijn auto vanuit de Dieze de Arnold P. Nosseklaan opgereden. Daar ramde hij een lantaarnpaal, reed verder en vloog ongeveer 50 meter verder uit de bocht en kwam tot stilstand in de voortuin van een woning aan de Arnold P. Nosseklaan. Hek, boom en struiken werden beschadigd. De Bestenaar had gedronken en blies ruim 2,6 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Breugel: Auto gestolen
Vanaf het Pieter Breughelplein is in de nacht van zondag op maandag een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken YT-06-HP gestolen.

Deurne: Man onwel tegen boom
Een 52-jarige man uit Deurne is zondag om 17.40 uur op de Oude Peelstraat met zijn auto tegen een boom gereden. De man was onwel geworden en wilde de auto aan de kant van de weg zetten. Voordat hij stil stond kreeg hij een black-out, gaf gas en reed tegen de boom. Hij is met hoofdletsel naar het Elkerliekziekenhuis gebracht.

Asten: Inbraak
Zondag tussen 16.45 en 20.45 uur is ingebroken in een woning aan de Wolfsberg. Via een platdak is men door een openstaand raam op de eerste verdieping naar binnen gegaan. De bewoner mist een gsm en enkele gouden sieraden, halsketting, armband, oorbellen en een hanger.

Geldrop: Aanhanger met gereedschap gestolen
In het afgelopen weekend is ingebroken in een garagebox aan de Beneden Beekloop. Het slot van de deur is opengebroken. Uit de garage is een aanhanger met daarop een steentransportmachine, drie trilplaten, een knipmachine en twee motorzagen, weggenomen.

Eersel: Bromfietser onder invloed
Op de Markt is zondag om 22.00 uur een 34-jarige bromfietser uit Eersel bekeurd omdat hij gedronken had en toch reed. Zijn promillage was 1,35.

Bergeijk: Woninginbraak
Zondagavond is ingebroken in een woning aan de Horstakker. Aan de achterkant is een raam opengebroken. Uit de woning zijn gouden sieraden zoals twee gouden armbanden, twee gouden horloges, twee gouden ringen, een fototoestel, een gsm, een verrekijker en een portemonnee met wat kleingeld, meegenomen.

Veldhoven: Man rijdt in op mensen bij afzetting Op de Lange Mees is zondag om 20.55 uur een 43-jarige Veldhovenaar aangehouden. De man was met zijn auto ingereden op twee mensen die bij een afzetting stonden om verkeersdeelnemers de weg te wijzen. De Lange Mees was afgesloten in verband met het festival Cult &Tumult. De twee mensen bij de afzetting kwamen op de motorkap van de auto terecht, maar raakten niet gewond.

Veldhoven: Automobilist rijdt tegen geparkeerde autos Een 29-jarige automobilist uit Veldhoven is zondag om 20.55 uur op de Kapelstraat Noord tegen twee geparkeerde autos gereden. De man had gedronken en blies 1,8 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Veldhoven: Broers verdacht van mishandeling
Twee Veldhovense broers van 17 en 18 jaar oud zijn zondagavond aangehouden. Zij zouden rond 21.00 uur op de Burgemeester van Hoofflaan een 36-jarige Veldhovense man hebben mishandeld. De man fietste voorbij een groepje jeugd, waar ook de broers bij stonden. De man maakte een opmerking tegen de jongeren. Een van hen trok hem van de fiets en hij en zijn broer sloegen en schopten de man. Hij hield er pijnlijke blauwe plekken aan over. De broers zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Deel: ' Politieberichten Brabant-Zuid-Oost Eindhoven e.o. '
Lees ook