Politiebericht Eindhoven e.o. 24-09-2001

1e persbericht 24 september 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Lastige man aangehouden
Op het Stadhuisplein is zondag om 16.50 uur een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man beledigde een politieagente en toen zij hem hierop aan wilde spreken stapte hij in zijn auto en reed op haar in. Zij kon opzij springen. De man stapte daarna uit zijn auto. Met behulp van andere politiemensen kon de man onder hevig verzet aangehouden worden. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Tivolilaan is zondag om 15.20 uur een 29-jarige automobilist uit Bakel betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 0,8 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Mobieltje snel weg
Een 17-jarige Eindhovenaar is zijn gsm na het plaatsen van een advertentie snel kwijtgeraakt. De jongen had naar aanleiding van de advertentie een afspraak gemaakt met de potentiële koper. De ontmoeting was op de Grote Berg. Toen hij zijn gsm liet zien rukte de koper het toestel uit zijn hand. De man liep met de gsm weg en stapte in een auto, waarmee hij wegreed.

Eindhoven: Alcoholcontrole
Het projectteam Verkeershandhaving heeft zondag tussen 18.00 en 19.00 uur op de Vijfkamplaan een alcoholcontrole gehouden. Er zijn 34 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Een bestuurder, een 49-jarige Eindhovenaar, blies 0,7 promille. Hij kreeg een boete van fl. 410,=.

Eindhoven: Twee pizzabezorgers beroofd
Zondagavond zijn in Eindhoven twee pizzabezorgers beroofd.


- Om 22.00 uur moest een 17-jarige Eindhovense pizzabezorger op de Keizersgracht zijn geld afgeven. De jongen werd door vier personen op twee bromfietsen benaderd nadat hij op de Keizergracht een bestelde pizza had afgeleverd. Een van deze personen bedreigde hem met een mes. De daders verdwenen met fl. 20,=.


- Op de Limburglaan werd om 22.10 uur een 17-jarige pizzabezorger door vijf personen op drie bromscooters tot stoppen gedwongen. Hij moest zijn geld afgeven. De jongen gaf de fl. 130,= die hij bij zich had. Daarmee verdwenen de daders.

Eindhoven: Verdachte doorrijden na aanrijding aangehouden Op de Maria van Bourgondiëlaan is maandag om 0.30 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij even daarvoor op de Emmasingel met zijn auto tegen een lichtmast is gereden. Na de aanrijding is hij doorgereden. Via het kenteken kon de eigenaar van de auto opgespoord worden. Bij de woning van de eigenaar stapte de 35-jarige man juist uit de auto. Hij is aangehouden. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in woning
Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Kanaaldijk Zuid West. De ruit van de achterdeur is vernield. Uit de woning zijn een gameboy en een batterijlader gestolen. De waarde ligt rond de fl. 400,=.

Helmond: Man gewond na beroving
Een 53-jarige man uit Stein is zondag rond 23.55 uur gewond geraakt toen hij door twee mannen werd beroofd. Het slachtoffer werd op t Cour door twee mannen benaderd. Zij wilden zijn portemonnee maar de 53-jarige man weigerde die af te geven. Hij werd daarna door de twee mannen geslagen en geschopt. De man was gewond aan zijn hoofd. Na behandeling in het Elkerliekziekenhuis kon hij naar huis.

Best: Gevaarlijk verkeersgedrag
Op de Sportlaan is zondag om 12.35 uur een 20-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Politiemensen in een burgerauto hadden de man vanaf de A2 zien rijden. Hij reed met te hoge snelheid, reed op de Kanaaldijk op het weggedeelte van het tegemoetkomende verkeer. Hij kon nog juist op tijd naar de rechterrijbaan toen een tegenligger naderde. Op de Sportlaan konden de politiemensen hem laten stoppen. Hij bleek gedronken te hebben, ruim 0,5 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag.

Heeze: Diefstal auto
In de nacht van zaterdag op zondag is in Heeze op de Hagedoorn een blauwe Renault Laguna met het kenteken RZ-FT-26 gestolen.

Budel: Diefstal bestelbus
Zondagavond tussen 22.30 en 23.30 uur is op de Zwarteweg in Budel een witte Mercedes 310 bestelbus met het kenteken VT - 42 - TJ gestolen.

Budel: Verkeersongeval
Zondagmiddag rond 16.45 uur is een 14-jarig meisje uit Hamont gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Nieuwstraat en Schutstraat in Budel. Het meisje zat achterop bij een 16-jarige bromfietser uit Weert. De Weertenaar zag te laat dat een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 25-jarige Bulander, stopte. Hij botste achterop de auto. Het meisje kwam ten val. Zij is met beenletsel naar het ziekenhuis in Neerpelt (B) gebracht.

Someren: Inbraak woning
Zondagavond is ingebroken in een woning aan de Achterbroek . De inbrekers braken het slot van de achterdeur open. De bewoner mist drie accuboormachines, een decoupeerzaag, een schuurmachine en handgereedschap. Ook hebben de inbrekers een twintigtal cds meegenomen.

Mierlo: Onder invloed
Op de Arkwerg in Mierlo is maandagmorgen rond 1.15 uur een 26-jarige Mierlonaar betrapt op het rijden onder invloed. De man blies op het politiebureau 1,45 promille. Zijn rijbewijs heeft hij op het politiebureau achter moeten laten en bovendien wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Beek en Donk: Verkeersongeval
Zondagmiddag rond 16.00 uur is op de N279 een 44-jarige man uit Gemert gewond geraakt bij een verkeersongeval. De auto van de man raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. Door een stuurcorrectie raakte de auto in de slip en kwam in een sloot terecht. De bestuurder is ter observatie opgenomen in het Elkerliek ziekenhuis.

Bakel: Mishandeling
Zondagavond rond 21.00 uur is in zijn woning in Bakel een 28-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij was kort daarvoor de woning van zijn ex-vriendin aan het Nuijeneind binnengekomen en had de vrouw (20) tegen haar hoofd geslagen. Hij sleurde de vrouw naar buiten maar liet haar los toen hij zag dat er bekenden van de vrouw naar haar toe kwamen. Hij trapte nog enkele keren tegen de deur van haar woning en vertrok toen. De man is ingesloten.

Waalre: Inbraak bedrijf
Zondag overdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Gestelsestraat in Waalre. De inbrekers forceerden drie ramen. Pas bij het laatste raam lukte het om daardoor naar binnen te komen. De inbrekers zijn aan de haal gegaan met een koffieautomaat ter waarde van f. 2000,-, een schroefmachine en enkele honderden guldens.

Waalre: Inbraak woning
Zondagmiddag is ingebroken in een aanleunwoning aan De Hoevenakkers in Waalre. De inbreker wist een raam dat op een kier stond verder open te krijgen. Hij ging aan de haal met ongeveer f. 200,-.

Valkenswaard: Onder invloed
Maandagmorgen rond 1.30 uur is op de Eindhovenseweg een 64-jarige Geldroppenaar aangehouden die onder invloed zijn auto bestuurde. De man blies op het politiebureau 1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politieberichten Brabant-Zuid-Oost Eindhoven e.o. '
Lees ook