Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-06-2002
Persberichten districhten Utrecht stad, 09.45 uur

Fietsenhandelaar

UTRECHT- In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 juni hield de politie een 43-jarige man, woonplaats onbekend, aan op het Neude.

Omstreeks 05.00 uur fietste een politieagent in burger over de Lange Jansstraat. Hij herkende de 43-jarige man, die voor hem fietste en diezelfde nacht al eerder was aangehouden in verband met fietsendiefstal. Op het Neude riep de man naar een groep studenten of ze een fiets wilden kopen, waarop de man werd aangehouden. De man kreeg op het bureau een boete en tegen hem is proces- verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

UTRECHT- In het kader van de campagne Doe nuchter, rij alcoholvrij hield de politie maandagavond een alcoholcontrole.

Van 19.45 uur tot 22.30 uur nam de politie op de busstrook van de Eykmanlaan 183 blaastesten af. Twee bestuurders hadden teveel alcohol gedronken. Een 46-jarige man uit Hilversum had een alcoholpromillage in zijn lichaam van 0.95 en kreeg hiervoor een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal. Een 33-jarige man uit Utrecht had een alcoholpromillage in zijn lichaam van 0.54 en hij kreeg hiervoor een boete.

Baldadige automobilist

UTRECHT- De politie hield maandagavond een 46-jarige man uit Utrecht aan omdat hij met teveel alcohol op een aanrijding veroorzaakte.

Omstreeks 19.15 uur kwam de politie bij de Daalsetunnel voor een aanrijding met schade. Ter plaatse bleek dat de 46-jarige man op een lesauto was gebotst. Tijdens het bemiddelen roken de agenten dat de man vermoedelijk alcohol had gedronken. Ook bleek dat hij geen rijbewijs had. De politie wilde hem een blaastest afnemen, maar dit weigerde hij verschillende keren, waarop hij werd aangehouden en in de politie-auto werd geplaatst. Hierbij verzette hij zich hevig, waarna de man in de boeien werd geslagen en naar het politiebureau werd gebracht. Uit de ademanalyse bleek dat hij een alcoholpromillage in zijn lichaam had van 1.85, terwijl 0.50 is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal voor verzet en het rijden onder invloed.

Snelheidscontrole

UTRECHT- De politie hield maandagmiddag een snelheidscontrole op de Venuslaan.

Van 11.00 uur tot 12.00 uur controleerde de politie 349 voertuigen, waarvan 84 overtredingen werden geregistreerd. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Conflict
UTRECHT- De politie heeft maandagavond opgetreden bij een conflict tussen twee groepen jongeren.

Politieagenten liepen omstreeks 18.25 uur langs een restaurant aan het Gildenkwartier, waar zij zagen dat een conflict was tussen een groep jongeren. Het conflict leek vanzelf over te gaan doordat een van de partijen vertrok. Maar beide partijen troffen elkaar buiten het restaurant alsnog en er ontstond een vechtpartij. De agenten hebben de partijen uit elkaar gehaald en liep met hen mee richting het station. Ter hoogte van de busstandplaats gingen de groepen elkaar weer te lijf. De politie scheidde de twee partijen, waarbij gebruik werd gemaakt van een wapenstok. Geen van de betrokkenen wilde aangifte doen van de vechtpartij.

Winkeldief
UTRECHT- De politie hield maandagmiddag een 52-jarige man uit Utrecht aan op verdenking van winkeldiefstal.

Omstreeks 15.45 uur had de man bij een winkel in Hoog Catharijne een lego doos meegenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Een beveiligingsbeambte zag dit gebeuren en hield de man verderop aan. Hij werd overgedragen aan de politie, die de man op het bureau heeft gehoord. De man zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

Deel: ' Politieberichten districhten Utrecht stad, 09.45 uur '
Lees ook