politie noord- en oost gelderland

 winterswijk- ruiten van minstens zeven auto's vernield  

in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 april zijn autoruiten vernield van minstens zeven auto's in winterswijk. de politie stelt een onderzoek in en roept gedupeerden die zich nog niet gemeld hebben op om alsnog aangifte te doen. ook zoekt de politie getuigen.


van alle auto's zijn een of twee ruiten vernield. de vernielingen vonden plaats aan de beuzenes (3x), waliënsestraat (2x) en aan de vredensestraat en morgenzonweg (beide 1x). de politie heeft een onderzoek ingesteld, inclusief een buurtonderzoek. als er mensen zijn die iets van de vernielingen, of ander verdacht gedrag hebben gezien, worden zij dringend verzocht de politie te bellen via 0900-8844. gedupeerden kunnen aangifte doen via internet, tenzij zij wellicht de daders hebben gezien. dan wordt een aangifte op het politiebureau opgenomen.

 terborg - viertal aangehouden op verdenking diefstal  

de politie heeft vrijdag 2 april twee mannen en twee vrouwen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. het viertal zou rond 12:00 uur een broek gestolen hebben uit een winkel aan de walstraat in terborg.


met behulp van het signalement van het viertal zijn ze rond 12:30 door de politie gesignaleerd en staande gehouden aan de zeddamseweg in etten. in de auto werd de gestolen broek aangetroffen, en nog een kledingstuk waarvan de herkomst nog niet duidelijk is. ook van een navigatiesysteem die in de auto werd aangetroffen onderzoekt de politie de herkomst. in de auto lag verder een zakje wit poeder. de politie heeft dit in beslag genomen en onderzoekt of het om harddrugs gaat. het viertal, een 28-jarige man uit 's heerenberg, een 29-jarige man uit terborg, een 23-jarige vrouw uit tolkamer en een 28-jarige vrouw uit de gemeente bronckhorst, is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

 doetinchem - man aangehouden na overtreding horecaverbod 

een 18-jarige man uit de gemeente bronckhorst is in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 april rond 03:00 uur aangehouden wegens overtreding van het horecaverbod wat hem onlangs is uitgereikt.


de man had een horecaverbod tot maart 2011. de politie zag hem een horecapand ingaan die aangesloten is bij het horecaconvenant van de gemeente. hierop heeft de beveiliging van de horecagelegenheid op verzoek van de politie de man naar buiten gebracht, waar hij is aangehouden door de politie. hij verzette zich hier behoorlijk tegen en is geboeid naar het politiebureau gebracht. de man krijgt een nieuw horecaverbod voor de duur van één jaar. de politie maakt proces-verbaal op voor huisvredebreuk en het zich verzetten tegen een aanhouding.

 doetinchem - twee mannen aangehouden na winkeldiefstal  

twee mannen zijn vrijdag 2 april rond 17:00 uur aangehouden nadat ze waren betrapt op diefstal van twee flessen sterke drank vanuit een supermarkt aan de jf kennedylaan in doetinchem.


de mannen, beide 22 jaar en afkomstig uit doesburg en doetinchem, zijn betrapt door het winkelepersoneel en daarna overgedragen aan de politie. ze zijn na verhoor heengezonden. de politie maakt proces-verbaal op.

 beek - automobilist gewond na aanrijding     

een 20-jarige automobilist uit wehl is vrijdag 2 april gewond geraakt toen hij op de arnhemseweg in beek in botsing kwam met een bestelbus.


de bestelbus, bestuurd door een 52-jarige man uit dieren, reed over de arnhemseweg in de richting van beek. de 20-jarige man reed vanaf de zuidermarkweg de arnhemseweg op en verleende geen voorrang aan de bestuurder van de bestelbus. deze heeft nog geprobeerd om de auto te ontwijken, maar kon een aanrijding niet voorkomen. de 20-jarige man zat bekneld in zijn auto en is door de brandweer uit de auto geknipt en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd met diverse kneuzingen. beide voertuigen zijn afgesleept.

 doetinchem - woninginbraken        

in de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in twee woningen aan de ebro en in een woning aan de theems, allen in doetinchem.


uit de woningen aan de ebro zijn ondermeer laptops, camera's, sleutels en een geldbedrag weggenomen. vanuit de woning aan de theems zijn ondermeer mobiele telefoons, camera's en een geldbedrag gestolen. in alle gevallen kwam men via het forceren van deuren binnen.


de politie onderzoekt alle inbraken, en ook of er een verband is tussen de inbraken. de politie doet een dringend beroep op mensen die mogelijk iets gehoord of gezien hebben om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

 beltrum - diefstal kettingzagen       

op donderdag 1 april hebben vermoedelijk drie mannen rond 18:00 uur twee kettingzagen gestolen vanuit een bedrijf aan de veldpapendijk in beltrum.


twee mannen meldden zich in de zaak met een vraag. terwijl ze even moesten wachten heeft een derde persoon vermoedelijk gezocht naar buit en de twee kettingzagen weggenomen vanuit een werkplaats en de berging van de aangrenzende woning. de daders gingen er in een lichtkleurige auto vandoor. de politie stelt een onderzoek in.
---- --


Deel: ' Politieberichten district Achterhoek 03-04-2010 '
Lees ook