Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland


------------------------------ Persbericht -----------------------------

Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Doetinchem, 6 februari 2003Wehl - Poging diefstal tractor


Op 5 februari tussen 3.00 en 7.30 uur werd aan de Bleeksestraat in Wehl een tractor gestolen. Het voertuig werd ongeveer een kilometer verderop, aan de Bokkenstraat, weer aangetroffen. De politie wil graag weten wie het voertuig heeft meegenomen. Het gaat om een groene tractor, merk John Deere, type 6810. Getuigen kunnen bellen met nummer 0900-8844.


Borculo - Inbraak bedrijf


Bij een bedrijf aan de Spoorstraat werd op 6 februari rond 3.50 uur ingebroken. De politie was snel ter plaatse, maar de dader was al weg. Een deur van het pand bleek te zijn opengebroken en een kluisje, met daarin geld, werd meegenomen.


Doetinchem - Winkeldief


Een 30-jarige man uit Doetinchem werd op 5 februari rond 17.20 uur aangehouden in een winkel in de Hamburgerstraat. De man had geprobeerd een paar herenschoenen te stelen, ter waarde van Euro 31,95. De man werd betrapt door het winkelpersoneel. Hij werd door de politie meegenomen naar het bureau.


Eibergen - Geweld


Een 51-jarige man uit Eibergen werd aangehouden, nadat hij in een winkel aan de Laagte een 20-jarige medewerkster had lastiggevallen en een klap had gegeven. Twee politieagenten brachten hem naar het bureau en daar deelde hij op de binnenplaats ook nog een stomp uit aan een van de agenten. Zowel de medewerkster als de agent deden aangifte. Geen van beiden raakten gewond. Het voorval gebeurde op 5 februari rond 14.30 uur.


Zelhem - Tuinafval


Bij een bedrijf aan de Doetinchemseweg is 432 kuub tuinafval aangetroffen. Het bedrijf heeft hiervoor geen vergunning en is al enkele malen gewaarschuwd. Nu is er door de politie proces verbaal opgemaakt.


Ruurlo - Mest


Op het terrein tussen de Kooiersdijk en de Nieuwenhuishoekweg is illegaal mest geloosd in en langs een sloot. De eigenaar meldde dit op 5 februari. De politie wil graag in contact komen met mensen die dit hebben gezien, of die weten van wie de mest afkomstig is. Mensen kunnen bellen met 0900-8844.


Eibergen - Inbraak in café


Op 4 februari werd tussen 2.30 en 3.40 uur ingebroken in een café aan de Grotestraat. Een raam werd opengebroken en een tiental pakjes shag werd gestolen.


Neede - Serie auto-inbraken


In Neede is in de nacht van 5 op 6 februari ingebroken in 10 auto's. Het gaat om auto's die stonden geparkeerd aan de Gantvoort (4), Patrijsstraat (4), Barmentloo en Becking. Gestolen werden autoradio/cd-spelers, een mobiele telefoon en een laptop. De politie onderzoekt de zaak.Snelheidscontrole 5 februari:
Haarlo, Groenloseweg (80 km/u), 10.00 tot 12.00 uur, 89 gecontroleerde voertuigen, 14 snelheidsovertredingen, 4 keer proces verbaal voor rijden zonder gordel, hoogste snelheid was 108 km/u.

Einde berichten


Voor informatie:
Andrea Jansen, 0314-694050
---- --

Deel: ' Politieberichten district Achterhoek 06-02-2003 '
Lees ook