politie noord- en oost gelderland

 |  |groenlo - automobilist gewond bij ongeval     | 
een 22-jarige automobilist beltrum raakte in de nacht van maandag op dinsdag 6 december gewond bij een ongeval op de vredenseweg in groenlo. de man was met auto en al in een droge sloot beland.

het ongeval werd rond 00.30 uur bij de hulpdiensten gemeld. de automobilist kwam uit de richting van winterswijk en reed richting groenlo. door nog onbekende oorzaak raakte hij van de weg en kwam op z'n kant in een droge sloot terecht. de bestuurder werd met hulp van brandweer- en ambulancepersoneel uit zijn auto bevrijd. de man is met ernstig rugletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

2011171066

 |  |heelweg - aanrijding na rijden door rood licht   | 
op maandagavond 5 december vond er op de kruising van de twenteroute met de landstraat in heelweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto's, nadat een van hen door het rode verkeerslicht was gereden. twee inzittenden zijn lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht.

het ongeval werd rond 23.10 uur gemeld. een 48-jarige automobilist uit lichtenvoorde was, naar eigen zeggen, op de n18 op de kruising door het rode verkeerslicht gereden. hij botste tegen een auto met daarin een 34-jarige aaltenaar. zijn auto kwam door de aanrijding op zijn kant terecht. de aaltenaar en zijn passagier werden voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. de man uit lichtenvoorde bleef ongedeerd. onder de noemer 'botsen is blazen', werd van beide bestuurders een blaastest afgenomen. de blaastest van de automobilist uit aalten wees uit dat deze gedronken had. in het ziekenhuis werd er van hem een bloedproef afgenomen. de uitslag van de bloedproef is over enkele dagen bekend. zowel tegen hem als tegen de andere automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011171069 en 2011171041

 |  |doetinchem - inbraak in supermarkt      | 
voor de derde keer in korte tijd is er in de nacht van maandag op dinsdag 6 december ingebroken bij supermarkt de coöp aan de terborgseweg in doetinchem. het is nog niet duidelijk wat er deze keer is weggenomen.

de politie kreeg rond 01.15 uur een melding van een getuige over een verdachte situatie bij de supermarkt. toen agenten aankwamen, zagen zij een groot gat in een raam van de supermarkt. er bleek niemand meer in de supermarkt aanwezig te zijn. een getuige zag een verdacht persoon wegrennen in de richting van de willem de zwijgerlaan. een zoektocht om de omgeving, leverde helaas geen resultaat op. dit is de derde keer in één maand tijd dat er een (poging tot) inbraak bij de supermarkt gepleegd werd. de politie heeft de zaak in onderzoek.

2011171071

 |  |terborg - automobilisten verrast door gladheid   | 
dinsdagochtend 6 december is een 27-jarige automobiliste uit azewijn op de varsseveldseweg in terborg door de gladheid verrast en na een slip in een sloot beland. een tsjechische automobilist, raakte ook in de slip en reed tegen een lantaarnpaal.

de automobilisten reden rond 07.00 uur over de n818 (varsseveldseweg) richting varsseveld. ter hoogte van de kruising met de munstermanstraat verloren zij door de gladheid de controle over het stuur en raakten in de slip. de auto van de vrouw belandde vervolgens op zijn kop in een droge sloot. de tsjech kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. beide waren de enige inzittenden. de vrouw is met licht letsel ter controle per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. de gladheid verraste ook de politie, want toen zij bij de aanrijding aankwamen en de bestuurder afremde, gleed de politieauto door en tikte de ambulance aan. er ontstond lichte schade. de strooidienst werd in kennis gesteld en heeft gestrooid.

2011171104

 |  |varsseveld - poging diefstal elektrische kabels   | 
op maandag 5 december werd ontdekt dat op een bouwterrein aan de spoorstraat in varsseveld geprobeerd is elektrische kabels weg te nemen.

maandagochtend ontdekte men op de bouw dat dieven geprobeerd hadden om in het weekend elektriciteitskabels te stelen. meerdere kabels waren doorgeknipt. de politie onderzoekt de zaak. de politie vraagt getuigen die iets gehoord of gezien hebben van de poging diefstal zich te melden via 0900-8844.

2011170717

einde berichten
-----------------------
(

(

---- --

Deel: ' Politieberichten district Achterhoek 06-12-2011 '
Lees ook