Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland
------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Persberichten van 10 maart 2003Wehl - Rijden onder invloed

Een 24-jarige inwoner van Didam is op 10 maart omstreeks 00.45 uur op de Doetinchemseweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 445 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van vier uren en een transactie van 410 euro uitgereikt.


Wehl - Diefstal tractoren

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Heikantseweg zijn tussen 8 maart 17.00 uur en
9 maart 15.00 uur twee tuinbouwtractoren en een aanhangwagen weggenomen. Vermoedelijk hebben de daders de tractoren op de aanhangwagen vervoerd.

Winterswijk - Man aangehouden na veroorzaken aanrijding en mishandeling
agent.
Een 33-jarige inwoner van Winterswijk is op 9 maart omstreeks 20.45 uur aangehouden. Eerder op de avond reed de man al slingerend over de Misterstraat. agenten die hem rijden, verzochten hem om te stoppen. De man reed hierna met zijn fiets tegen de politieauto aan, waarbij een spiegel van de auto werd vernield. Omdat de man onder invloed van alcohol was, werd hij aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De man werd agressief en schopte één van de agenten met een karatetrap tegen het hoofd. De man is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Silvolde - Diefstal uit personenauto
Een 31-jarige inwoner van Silvolde heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn personenauto. De personenauto stond geparkeerd bij een woning aan de Wezelhof. De auto werd op onbekende wijze geopend, waarna de daders cd's en een frontje van een radiocd-speler wegnamen.

Doetinchem - Diefstal vanaf bedrijfsterrein
Een medewerker van een bedrijf aan de Nijverheidsweg heeft aangifte gedaan van diefstal uit een personenauto. De auto stond onafgesloten op een afgesloten terrein. Tussen 8 maart 18.00 uur en 10 maart 08.00 uur hebben onbekenden een autoradio, een reserve wiel en een voorwiel weggenomen. De auto werd door de daders op een stuk hout gezet, waarna het wiel werd weggenomen.


Snelheidscontroles 9 maart 2003
Aalten:
Varsseveldsestraatweg, 80 km/uur, van 13.30 uur tot 14.30 uur, twee overtredingen, hoogst gemeten snelheid 104 km/uur.
Beek (Bergh):
Kolkstedeweg, 30 km/uur, van 13.50 uur tot 14.40 uur, 19 voertuigen gecontroleerd, geen overtredingen.


Einde berichten
Voor informatie:
Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11
---- --

Deel: ' Politieberichten district Achterhoek 10-03-2003 '
Lees ook