regiopolitie noord- en oost-gelderland

 |  |doetinchem - agent bedreigd met mes      | 

agenten hebben zondagochtend (15/10) twee doetinchemse jongens (18 en 19 jaar) aangehouden na een ruzie in de binnenstad. de jongste bedreigde bij zijn aanhouding een agent met een mes en blijft voorlopig ingesloten.

surveillerende agenten van het horecateam zagen tijdens hun surveillance in de binnenstad twee jongens met elkaar bakkeleien. eén van de jongens liep weg en de andere werd aangesproken en verzocht het gezellig te houden. enige tijd later, rond de klok van 04.40 uur zagen agenten dezelfde twee met elkaar vechten. de twee werden gescheiden en tijdens de aanhouding van beiden haalde de 18-jarige plotseling een mes tevoorschijn en bedreigde één van de agenten.

de jongeman kon direct door te hulp geschoten agenten worden overmeesterd, waarbij de andere jongeman mende te kunnen ontkomen. na een korte sprint werd ook hij aangehouden. beiden zijn ingesloten en vandaag wordt het onderzoek voortgezet.
de politie zoekt nog contact met mensen die het begin van de vechtpartij hebben gezien. zij kunnen met de politie doetinchem bellen via 0900 - 8844.
 |  |lichtenvoorde - aanhouding na vernielen fietsen   | 

de politie heeft zondagochtend (15/10) twee aaltense jongens (18 en 19 jaar) aangehouden. zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het vernielen van fietsen bij het zwembad.

de politie kreeg omstreeks 04.35 uur een melding dat een groepje jongeren fietsen vernielde bij het zwembad aan de kerkhoflaan. ze stonden op vervoer te wachten en gooiden de gestalde fietsen omver en zelfs op het dak van de stalling. net voordat de politie arriveerde waren ze in en taxibusje gestapt en op aanwijzing van de getuige werden twee jongens aangehouden. zij zijn ingesloten en het onderzoek naar mogelijk andere betrokkenen wordt voortgezet.
 |  |terborg - jongeman met drugs en xtc aangehouden   | 

een 21-jarige jongeman uit terborg is zondag (15/10) door agenten aangehouden terwijl hij harddrugs stond te versnijden. hij bleek ook nog een aantal xtc-pillen bij zich te hebben.

surveillerende agenten zagen rond 02.15 uur op de hoofdstraat een jongeman zich verdacht ophouden in een portiek. zij besloten hem te controleren en zagen dat hij harddrugs, vermoedelijk cocaïne aan het versnijden was. hij werd aangehouden en bleek ook nog een twintigtal xtc-pillen bij zich te hebben. hij is voor verhoor ingesloten en proces-verbaal wordt opgemaakt.
 |  |winterswijk / aalten - botsen is blazen     | 

de politie noord- en oost-gelderland laat bestuurders die bij een aanrijding betrokken zijn altijd blazen. regelmatig blijken mensen 's morgens vroeg nog onder invloed te zijn van de alcohol die ze de avond ervoor gedronken hebben. de politie betrapt ook wel eens midden op de dag wel eens mensen, die al een glaasje hebben gedronken.

zaterdagmiddag (14/10) moest om die reden een 63 jarige winterswijker blazen. hij was even na 18.00 uur betrokken bij een aanrijding met een 50-jarige duitse uit dorsten. de man reed met de auto over de dingstraat en moest afremmen voor de voor hem rijdende duitse automobiliste. bij de aanrijding die volgde liepen beide auto's schade op en de winterswijker bleek te hebben gedronken. hij werd aangehouden en op het politiebureau moest hij de ademanalyse uitvoeren. dit lukte niet goed, reden om een arts te waarschuwen die een bloedproef nam. de uitslag laat enige weken op zich wachten. de man heeft een proces-verbaal gekregen.

dat de inleiding geen verzinsel is bleek zaterdag (14/10) toen een agent in aalten rond het middaguur gewaarschuwd werd omdat er waarschijnlijk een dronken man op de varsseveldsestraatweg reed. de agent trof de man inderdaad aan, maar kon hem door de verkeersdrukte niet direct inhalen. tot twee keer toe kwam de man met z'n wielen in de berm en ontstond er bijna een aanrijding. op een gegeven moment zette de man, een 21-jarige ier pardoes stil, waardoor het overige verkeer boven op de remmen moest. bij aanspreken door de agent bleek de man inderdaad te hebben gedronken en de ademanalyse op het politiebureau wees 0.9 promille aan. in overleg met de officier van justitie moest de man direct 245 euro boete betalen. hij kreeg een rijverbod om te ontnuchteren.
 |  |eibergen - onder invloed         | 

een 37-jarige eibergenaar werd zaterdagavond (14/10) door de politie aangehouden omdat hij met drank op in z'n auto werd aangetroffen. hij krijgt een proces-verbaal omdat hij al eerder voor dit feit bekeurd is.

surveillerende agenten besloten de automobilist omstreeks 21.50 uur op de meidoornstraat te controleren. hij bleek gedronken te hebben en op het politiebureau wees de ademanalyse 0.9 promille aan. normaliter krijgt men hiervoor een boete, maar de man was al eerder betrapt op het rijden onder invloed; reden om proces-verbaal op te maken. de officier van justitie zal over de strafafdoening een beslissing nemen.
 |  |doetinchem / 's heerenberg / zelhem/ varsseveld -   | |  |beginnende bestuurders in de fout       | 

tegen vier beginnende bestuurders is zondag (15/10) proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. als beginnend bestuurder hadden zij teveel gedronken. van één van hen werd het rijbewijs ingevorderd. wanneer de anderen binnen 5 jaar nog twee van dergelijke overtredingen plegen of bekeurd worden voor te hard rijden, wordt hun rijbewijs ingenomen en moeten ze opnieuw een theorie- en praktijkexamen doen!

een 24-jarige jongeman uit angerlo werd rond 01.00 uur, tijdens een alcoholcontrole op de europaweg betrapt op het rijden onder invloed. hij blies op het politiebureau 0.6 promille, terwijl 0.2 het maximum toelaatbare voor een beginnend bestuurder is. er wordt proces-verbaal opgemaakt.

rond 02.25 werd op de lengelseweg een 22-jarige jongeman uit 's heerenberg gecontroleerd. ook hij bleek een auto te besturen terwijl hij had gedronken. zijn promillage bleek 0.3 en ging dus als beginnend bestuurder in de fout.

in zelhem zagen agenten op de ruurloseweg rond 04.00 een auto rijden, waarbij de bestuurder er behoorlijk de sokken in had. ze besloten hem te controleren.ook hij bleek te hebben gedronken, zelfs meer dan het toegestane promillage voor een beginnend bestuurder. zijn promillage was 0.5 en ook hier wordt proces-verbaal opgemaakt.

tot slot en deze jongeman maakte het wel erg bont werd om 04.30 uur een 22-jarige automobilist uit 's heerenberg gecontroleerd op de dames jolinkweg in varsseveld. hij bleek 1.0 promille te hebben en zijn rijbewijs is direct ingevorderd.
 |  |'s heerenberg - rijbewijs ingevorderd      | 

de politie heeft zondagochtend (15/10) het rijbewijs van een 40-jarige vrouw uit

's heerenberg ingevorderd. bij een alcoholcontrole blies zij 1.5 promille.

agenten zagen de vrouw omstreeks 03.25 uur in haar auto op de plantsoensingel-zuid rijden en besloten haar te controleren. zij had gedronken en werd aangehouden. op het politiebureau blies zij 1.5 promille, reden om haar rijbewijs in te vorderen. met een proces-verbaal en een rijverbod mocht zij later in de nacht naar huis.
 |  |doetinchem - dure trui         | 

een 65-jarige doetinchemmer werd zaterdagmiddag (14/10) betrapt op het stelen van een trui. hij moest een boete van 130 euro betalen.

de man was wezen winkelen bij een zaak aan de bongerd. naast de boodschappen die hij wel afrekende, had hij een trui onder zijn kleding gestopt. dit was gezien en de man werd aangehouden en aande politie overgedragen. deze presenteerde hem in het kader van lik-op-stuk een boete van 130 euro. de man kreeg ook nog een winkelontzegging.
 |  |westendorp - prullenbak opgeblazen      | 

de politie stelt een onderzoek in naar enkele jongeren die zaterdagmiddag (14/10) in een speeltuintje een prullenbak hebben opgeblazen.

de politie kreeg omstreeks 15.50 uur een melding dat de prullenbak bij het speeltuintje aan de neijlandstraat was opgeblazen. dit is vermoedelijk met een nitraatbom gebeurd. ook bleek de paal met het bordje "verboden voor jongeren boven de 12" uit de grond te zijn getrokken. De politie zoekt getuigen van dit zinloos vandalisme.
 |  |Aalten - bestuurster in slaap, auto op de kant   | 

Een 54-jarige vrouw uit Aalten is zondagochtend (15/10) op de Dinxperlosestraatweg in slaap achter het stuur van haar auto gevallen. Hierdoor kwam ze in de berm en kwam haar auto op z'n kant tot stilstand. Gelukkig raakte zij niet gewond.

De politie kreeg rond 03.00 uur enkele meldingen van een ongeval, warbij de auto op z'n kant bij een woning lag. Politie en brandweer rukten uit, maar er werd niemand in of in de buurt van de auto aangetroffen. De brandweer zette de auto weer op de wielen en kort nadien meldde zich de bestuurster. Zij was in slaap gevallen en in de berm terecht gekomen. Bij een stuurcorrectie ging het fout en belandde de auto op zijn kant. De auto is afgesleept.

Einde berichten
---

---

---

---- --

Deel: ' Politieberichten district Achterhoek 15-10-2006 '


Lees ook