Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland
------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Persberichten van 21 maart 2003


Groenlo - Rijden onder invloed

Een 24-jarige inwoner van Borculo is op 21 maart omstreeks 01.00 uur op de Mattelierstraat staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 445 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van vier uren en een transactie aangeboden.


Wehl - Diefstal personenauto

Een 21-jarige inwoner van Wehl heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn personenauto. De auto, een zwarte Opel Kadett met het kenteken TJ-GR-69, werd tussen 20 maart 23.30 uur en 21 maart 04.30 uur op onbekende wijze weggenomen vanaf een parkeerplaats op het Brouwersveld.


Zelhem - Overlast door crossende auto

Een crossende auto heeft in de nacht van donderdag op vrijdag voor overlast gezorgd op landgoed 't Zand. De auto heeft o.a. gecrost op de Oude Ruurloseweg, de Klaverdijk en de Wolversveenweg in de gemeente Zelhem en op de Oude Zelhemseweg, de Stellingweg en de Schapendijk in de gemeente Hengelo (G). Ook in de bebouwde kom van Veldhoek liet de crossende auto sporen achter. In de berm van de Schapendijk reed de auto over bermpaaltjes en langs de Varsselseweg is de auto door een weiland gereden. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zelhem, tel.nr. 0900 - 8844.


Beek - Diefstal uit auto's

Twee inwoners van Beek (gem. Bergh) hebben aangifte gedaan van diefstal uit hun auto. De inbraken werden in de nacht van donderdag op vrijdag gepleegd. Van een auto die geparkeerd stond in de Sint Martinusstraat werd een portier opengebroken, waarna de daders een radiocdspeler, een zonnebril, een zaklamp en een portemonnee wegnamen.
Van een auto die geparkeerd stond bij een woning aan de Schoolstraat werd eveneens een portier geforceerd. Hier namen de daders een radiocdspeler, een cd-wisselaar, cd's en een sporttas met sportkleding weg.


Zeddam - Auto-inbraken

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn auto-inbrekers in Zeddam actief geweest. Er werd ingebroken in auto's die geparkeerd stonden op de Vinkhof, Meester Helmesstraat, Gildebongerd en de Ettemastraat.
De daders forceerden portieren en namen radiocdspelers, een headset, een navigatiesysteem, een cd-wisselaar, cd's, een jas, een zonnebril en parfum weg.
Bij een woning aan de Ettemastraat werden tevens drie fietsen weggenomen. Deze fietsen stonden naast een auto waarin ook werd ingebroken. Negen personen hebben inmiddels aangifte gedaan.


Lichtenvoorde - Diefstal uit personenauto

Uit een auto die geparkeerd stond aan de Frans Halsstraat werd op 20 maart tussen 15.30 uur en 16.15 uur een mobiele telefoon, een zaklantaarn en cd's weggenomen. Om in de auto te komen hebben de daders een slot van een portier geforceerd.


Winterswijk - Diefstal uit auto's

Twee inwoonsters van Winterswijk hebben aangifte gedaan van diefstal uit hun personenauto. De auto's stonden geparkeerd aan de Jasmijnlaan. Tussen 20 maart 21.00 uur en 21 maart 09.50 uur hebben onbekenden een portierslot van de auto van een 21-jarige inwoonster van Winterswijk geforceerd en een radiocdspeler weggenomen.
In de auto van een 41-jarige Winterswijkse werd op 21 maart tussen 02.45 uur en 08.00 uur eveneens ingebroken. De auto werd vermoedelijk met behulp van een valse sleutel geopend. Ook hier namen de daders een radiocdspeler weg.Snelheidscontroles 20 maart

Winterswijk:
Groenloseweg, max. 50 km/uur, van 15.30 uur tot 16.15 uur, vijf overtredingen, hoogst gemeten snelheid 73 km/uur.
Ruurlo:
Vordenseweg, max. 80 km/uur, van 20.30 uur tot 22.30 uur, acht overtredingen, hoogst gemeten snelheid 113 km/uur.
Einde berichten
Voor informatie:
Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11
---- --

Deel: ' Politieberichten district Achterhoek 21-03-2003 '
Lees ook