Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland
------ Persbericht -------Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek

Doetinchem, 25 maart 2003Schutter Terborg mogelijk gevlucht naar Paasberg

Het Recherche Bijstandsteam dat de Terborgse moordzaak van 9 oktober 2000 onderzoekt, heeft twee belangrijke aanknopingspunten voor het onderzoek. Het gaat om de vluchtroute van de vermoedelijke schutter en om de auto die werd gebruikt bij de overval.

Op 9 oktober 2000 werd rond 22.00 uur een overval gepleegd op een 39-jarige softdrugsdealer aan de Industrieweg in Terborg. Hierbij raakte de dealer gewond en werd een 34-jarige voorbijganger gedood. Voor deze overval zijn inmiddels twee mannen veroordeeld. De rechtszaak tegen een derde verdachte loopt nog. De politie is er echter van overtuigd dat er nog een vierde man bij de overval en moord betrokken was. Dit is mogelijk de schutter.

Paasberg

Deze onbekende vierde verdachte is na de schietpartij met een metgezel via de IJsselweg naar de Badweg gerend. Vermoedelijk zijn ze vervolgens door de weilanden naar de Paasberg gevlucht. Hier werd in december 2000 ook het gebruikte vuurwapen aangetroffen. Voor het Recherche Bijstandteam is deze vluchtroute een belangrijk aanknopingspunt in het heropende onderzoek naar de moord.

Een ander aanknopingspunt voor het onderzoek is de auto die werd gebruikt bij de overval. Dit is een rode BMW 316, die in de nacht van 16 op 17 september 2000 werd gestolen vanaf de Beethovenlaan in Doetinchem. Daarna heeft deze auto ongeveer twee weken lang geparkeerd gestaan aan de St. Martinusstraat in Beek (gemeente Bergh), in een parkeervak bij een kapsalon. De auto werd vervolgens bij de overval gebruikt en bleef op de Industrieweg in Terborg achter.

Schutter

De politie heeft in de maanden na de schietpartij drie verdachten aangehouden. Een belangrijk stukje van de puzzel ontbreekt echter nog: wie heeft de fatale schoten afgevuurd? Mogelijk is dit de vierde, onbekende persoon. De politie heeft hierover nieuwe informatie en hecht er groot belang aan om achter de identiteit van deze man te komen.

Het Recherche Bijstandteam dat met het onderzoek bezig is zoekt contact met mensen die informatie hebben over de zaak. Mogelijk heeft iemand de grote, blonde man gezien, die op de avond van de overval met een kleinere metgezel over de IJsselweg, Badweg of in de omgeving van de Paasberg liep of rende. Ook is de politie op zoek naar mensen die personen hebben gezien in of bij de rode BMW in Beek. Ook andere, nieuwe informatie is welkom. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning uitgeloofd van 11.345 euro voor de tip die tot aanhouding van de verdachte(n) leidt. De politie is bereikbaar via 0900-8844.

Einde berichtVoor informatie:

Andrea Jansen, voorlichter politie Achterhoek, telefoon 0314-694050Deel: ' Politieberichten district Achterhoek 25-03-2003 '
Lees ook