regiopolitie noord- en oost-gelderland

* regiopolitie noord- en oost-gelderland. * district achterhoek

p e r s b e r i c h t

politiedistrict achterhoek

25 november 2005

doetinchem - fietser gewond

een 68-jarige fietser uit doetinchem is 24 november omstreeks 11.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de nieuwstad. de man fietste over de nieuwstad en werd ingehaald door een personenauto die werd bestuurd door een 43-jarige man uit doetinchem. nadat de auto hem had ingehaald remde de bestuurder af omdat hij een parkeerplaats in wilde rijden. zijn passagier deed het portier open en wilde uitstappen. op dat moment reed de fietser tegen het portier aan. hij kwam hierdoor ten val en kreeg het fietsstuur in zijn ribbenkast. de fietser is overgebracht naar het slingelandziekenhuis.

groenlo - twee licht gewonden bij aanrijding een 43-jarige automobiliste uit eibergen en haar 18-jarige passagiere zijn op 24 november omstreeks 15.30 uur bij een verkeersongeval op de deventer kunstweg licht gewond geraakt. de vrouw reed over genoemde weg en belandde door onbekende oorzaak in de berm. toen de vrouw haar auto wilde corrigeren kwam ze aan de andere kant van de weg in de berm terecht en botste tegen een boom. beide inzittenden van de auto zijn overgebracht naar het ziekenhuis in winterswijk en konden na onderzoek weer naar huis.

doetinchem - verkeersongeval met letsel bij een verkeersongeval op de kruising van de terborgseweg met de oude terborgseweg zijn op 24 november omstreeks 18.00 uur drie personen gewond geraakt. een 57-jarige man uit wulfrath (duitsland) reed over de oude terborgseweg en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een voor hem van links komende auto die over de terborgseweg reed. deze auto werd bestuurd door een 24-jarige man uit terborg. de terborgseweg is een voorrangsweg. de man uit wulfrath en zijn 57-jarige passagier - eveneens afkomstig uit wulfrath - zijn met kneuzingen overgebracht naar het slingelandziekenhuis in doetinchem. de man uit terborg is met een gebroken arm en snijwonden in het gezicht eveneens overgebracht naar het ziekenhuis.

lichtenvoorde - maker van vuurwerkprojectielen aangehouden na tips van getuigen. onlangs trof de politie in lichtenvoorde resten aan van zelfgemaakte vuurwerkprojectielen. de politie waarschuwde hierna via de media voor gevaar door zelfgemaakte vuurwerkprojectielen. naar aanleiding hiervan kwamen veel meldingen van getuigen bij de politie. mede door de tips die binnenkwamen kon de politie op 22 november een 15-jarige jongen uit lichtenvoorde aanhouden op verdenking van het maken van gevaarlijk vuurwerk. na verhoor is de jongen in vrijheidgesteld. de politie maakt proces-verbaal op.

snelheidscontroles 24 november aalten: . ringweg, max. toegestaan 70 km/uur, 1610 voertuigen gecontroleerd, 11 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 95 km/uur. . nijverheidsweg, max. toegestaan 50 km/uur, 271 voertuigen gecontroleerd, 11 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 71 km/uur.

einde berichten

nadere informatie: bureau communicatie persvoorlichting anton de ronde 055 - 548 60 52 bert top 055 - 548 60 58

---- --Deel: ' Politieberichten district Achterhoek 25-11-2005 '
Lees ook