Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland


------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

28 februari 2003

POLITIE ACHTERHOEK VOETBALT IN AMERIKA TEGEN GEWELD

Een combinatie team van politie district Achterhoek en politie Bocholt (Dld) neemt op 29 en 30 maart in Washington deel aan het 8e internationale "Stop the Violence" zaalvoetbaltoernooi dat georganiseerd wordt door de Secret Service van de White House Police in Washington D.C.
Aan het toernooi doen teams van over de hele wereld mee. Naast het team Achterhoek/Bocholt reizen ook een team van politie Twente en politie Borken (Dld) af naar Washington.

Tijdens het toernooi wordt in het kader van 'Stop the Violence" gevoetbald voor goede doelen. Dit jaar zijn dat het "Kids with Cops" programma en "Heroes".
Het Kids with Cops programma is er op gericht om minder bedeelde jongeren door middel van het voetbalspel te leren wat het is om samen te werken en wat kameraadschap is. De jongeren staan door het volgen van dit programma positiever in de samenleving. Ook houdt het programma de jongeren van de straat zodat zij niet in aanraking komen met drugs en alcohol, of betrokken raken bij criminele activiteiten. Door de jongeren een goede basis te geven en hen normen en waarden bij te brengen, wordt de misdaad en het geweld teruggedrongen.
Heroes steunt onder andere nabestaanden van politieagenten en brandweerlieden die tijdens hun werk om het leven zijn gekomen.
De organisatoren van het toernooi willen van dit evenement meer maken dan alleen een voetbaltoernooi. "Het evenement richt zich op vriendschap, sportiviteit en de verantwoordelijkheid die politieagenten hebben om de samenleving te helpen. Kinderen zijn de toekomst van de wereld. We moeten ons op hen richten om het geweld in de wereld te stoppen".Einde bericht.


Voor informatie:

Harry Engels, tel.nr. 06 - 53333083
hh.engels@planet.nl
---- --

Deel: ' Politieberichten district Achterhoek 28-02-2003 '
Lees ook