Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

------ Persbericht -------Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek

Persberichten van 31 januari 2003Beltrum - Auto in De Slinge

Een 41-jarige man uit Winterswijk raakte op 31 januari om 4.00 uur met zijn auto te water. Hij reed van Groenlo naar Ruurlo op de Ruurloseweg, toen hij in een bocht slipte op het gladde wegdek. De auto schoot tussen de bomen door en belandde in De Slinge. De auto is gezonken, maar de bestuurder wist via het raampje het dak op te klimmen. Een passerende vrachtwagenchauffeur, een 37-jarige man uit Westervoort, merkte hem op. Hij gaf de man in zijn cabine en warme slaapzak en belde de politie. De bestuurder was koud, maar ongedeerd.

Zelhem - Ongeval

Drie fietsters wilden met de fiets vanaf de Wassinkbrinkweg de Kruisbergseweg oversteken. Zij zagen daarbij een naderende auto over het hoofd. Een van de meisjes, een 13-jarige uit Hengelo (Gld), werd geschept. Zij liep over haar hele lichaam kneuzingen op en mocht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Haar twee vriendinnen en de 30-jarige automobiliste uit Keijenborg kwamen met de schrik vrij. Het ongeluk gebeurde op 30 januari om 15.20 uur.

Winterswijk - Diefstal bestelbus

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Rondweg Zuid in Winterswijk is tussen 29 januari 13.00 en 30 januari 8.30 uur een bestelbus gestolen. De waarde loopt in de tienduizenden euro's. Het hek van het bedrijfsterrein werd vernield en de auto werd volgens een getuige afgesleept door een witte stationauto. De gestolen bedrijfsauto is een grijze Mercedes 410 D-XI met kenteken VB-DN-64.

Doetinchem - Inbraak in bedrijf

Op 30 januari werd tussen 20.00 en 23.15 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Hanzestraat. Twee ramen werden geforceerd en de daders gingen ervandoor met meerdere computers en software. Vermoedelijk hadden de daders twee auto's bij zich. De politie in Doetinchem vraagt getuigen om zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Aalten - Zwaargewonde bij ongeval

Een 30-jarige vrouw uit Ulft raakte zwaargewond bij een ongeval op de Grote Mansweg in Aalten. Zij reed in haar auto op de Grote Mansweg en raakte bij de kruising met de Keurhorstweg door de gladheid in een slip. De auto kwam daarbij dwars op de weg terecht. Een tegenligger, een 41-jarige automobilist uit Aalten, kon haar niet meer ontwijken. Beide slachtoffers moesten door de brandweer uit de auto's worden gehaald. De vrouw raakte bij het ongeluk zwaargewond en werd met een traumahelikopter overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Haar toestand is zorgelijk. De Aaltenaar werd met onbekende verwondingen naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem overgebracht. De weg werd tijdelijk afgesloten. Het ongeluk gebeurde op 31 januari om 9.00 uur.

's Heerenberg - Inbraak

Bij een bedrijf aan de Zeddamseweg werd in de nacht van 30 op 31 januari ingebroken. Het slot van de buitendeur werd vernield en enkele tientallen euro's werden gestolen.Snelheidscontrole 30 januari:
* Ruurlo, Barchemseweg (80 km/u), 10.45 tot 12.15 uur, 135 gecontroleerde voertuigen, 8 overtredingen, hoogste snelheid 100 km/u.
Snelheidscontroles 31 januari:
* Beek, Arnhemseweg (80 km/u), 9.25 tot 9.55 uur, 107 gecontroleerde voertuigen, 1 overtreding (95 km/u).
* 's Heerenberg, Lengelseweg (50 km/u), 10.30 tot 12.00 uur, 380 gecontroleerde voertuigen, 16 overtredingen, hoogste snelheid was 83 km/u.


Einde berichten.

Voor informatie:

Andrea Jansen, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 50

Deel: ' Politieberichten district Achterhoek 31-01-2003 '
Lees ook