Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-07-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.10 uur
Aanrijding

ZEIST Een 5-jarig meisje uit Zeist is dinsdagavond gewond geraakt toen zij aan de Chopinlaan werd aangereden door een scooter. Het meisje rende de weg op om een bal te pakken en kwam in botsing met de passerende scooter, bestuurd door een 23-jarige plaatsgenoot. Het meisje liep een gebroken been op en mogelijk een hersenschudding. Ze is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis

Aanhouding

DE BILT Een 18-jarige Utrechter is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden nadat hij eerst probeerde te ontkomen aan de politie. Tijdens surveillance zag de politie de jongen rijden in een auto aan de Soestdijkseweg-zuid. Aangezien het weggedrag van de bestuurder opviel, wilde de politie de jongen controleren.

Hij probeerde door sneller te rijden aan de controle te ontkomen. Ter hoogte van de Waterweg remde de bestuurde en wilde linksaf slaan. Aangezien de auto nog veel snelheid had kwam het voertuig eerst tegen een stenen hekwerk en belandde vervolgens in de tuin van een woning. De bestuurder en een inzittende renden weg. Na korte tijd kon de bestuurder worden aangehouden. De inzittende kon wel ontkomen. Uit onderzoek bleek dat de auto eerder in Utrecht was ontvreemd.

Verkeerscontrole

DE BILT Op diverse locaties in De Bilt is dinsdag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 38 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Eenmaal is proces verbaal opgemaakt voor het rijden met een onverzekerde bromfiets. De controles werden ondermeer gehouden aan de Groenekanseweg, Mesdaglaan en Gezichtslaan in Bilthoven en de Panweg in Zeist.

Deel: ' Politieberichten district Binnensticht, 09.10 uur '
Lees ook