Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-08-2001

Politieberichten district Binnensticht, 12.40 uur
Autovernieler aangehouden

ZEIST - Zaterdagochtend rond één uur werd door enkele getuigen gezien dat een man tegen autos aan liep te trappen.
Op de Arnhemse Bovenweg werd een 17 jarige man uit Zeist, onder invloed van drank, aangetroffen en aangesproken. Uit het gesprek en door het beperkte signalement kon de politie de man niet direct aanhouden voor de vernielingen. Met een waarschuwing vervolgde de man zijn weg.
Korte tijd later belde de Zeistenaar zelf met de politie dat hij de dader was van de vernielde autos. Hij kon hierop worden aangehouden op de Molenweg.

Hij bekende veertien geparkeerde personenautos aan de achterzijde van de garages aan de Anna Paulownalaan te hebben beschadigd. De verdachte werd ingesloten.

Weedplantage ontmanteld

ZEIST Vrijdagochtend rond vijf uur werd op de Laan van Vollenhove een weedplantage ontmanteld.
In het pand werd een professionele in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Alle circa 500 planten en aanwezige apparatuur werd in beslag genomen. Door de REMU werd geconstateerd dat illegaal stroom werd afgetapt. Hiervan zal aangifte worden gedaan. De politie verwacht op korte termijn een aanhouding in deze zaak te verrichten.

Baldadige jeugd veroorzaakt overlast

ZEIST In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de politie gealarmeerd dat enkele jongeren op de Dijnselweg over autos liepen en emblemen van autos afhaalden.

Op de Dijnselweg werd door de politie een groep van 10 jongeren aangetroffen. Bij het zien van de politie renden een aantal van hen weg, de overigen konden worden staande gehouden. Uit onderzoek bleek dat de jongens, variërend in de leeftijd van 13 tot 17 jaar en afkomstig uit Den Haag, Nieuwegein, Amsterdam en Badhoevedorp, onder invloed van alcohol waren. Zij verbleven op een camping in de directe omgeving. Eén van de jongens, een 16-jarige jongen uit Den Haag, bekende over twee autos te hebben gelopen en een embleem van een auto af te hebben gehaald. Hij kreeg een bekeuring voor baldadigheid. De andere jongens werd verzocht het wat rustiger aan te doen en geen overlast meer te veroorzaken.

De politie controleerde de geparkeerde voertuigen op de Dijnselweg. Hierbij werd geen schade geconstateerd.

Man aangehouden voor brandstichting

DRIEBERGEN RIJSENBURG De politie heeft een 34-jarige man zonder vast woon- of verblijfadres aangehouden op verdenking van het stichten van brand in een leegstaande villa aan de Hoofdstraat in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 augustus.

De man meldde omstreeks 04.00 uur de brandstichting zelf uit een nabijgelegen telefooncel bij de politie. Die trof de man inderdaad in de directe omgeving aan en nam hem mee naar de villa. Op zijn aanwijzing troffen de politiemensen binnen diverse beginnende brandjes aan. Met behulp van een brandblusser werd getracht deze te doven, maar dat lukte niet waarop de brandweer ter plaatse kwam en de vlammen doofden. De aangehouden man werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten in het bureau. De man, die geestelijk in de war was, verklaarde de brandjes gesticht te hebben omdat hij de komende tijd onderdak wilde hebben.

Omstreeks 06.30 uur ontdekte de brandweer bij een routine-controle dat er weer brand was uitgebroken in de villa. Dikke rookwolken kwamen uit het pand en al snel bleek dat de brand uitslaand was. De brandweer kwam weer ter plaatse om het vuur te bestrijden. Door de brand ontstond grote schade aan het interieur en moet als verloren worden beschouwd.

De politie onderzoekt samen met de technische recherche de oorzaak van het ontstaan van de tweede brand in de villa.

De aangehouden man wordt maandag 13 augustus voorgeleid aan de officier van justitie te Utrecht.

Deel: ' Politieberichten district Binnensticht, 12.40 uur '
Lees ook