Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-09-2001

Politieberichten district Binnensticht, 10.20 uur
Snelkraak bij winkel aan de Hessenweg

DE BILT Vrijdagochtend werd de gevel van een winkel aan de Hessenweg door een auto geramd. Hierop konden dieven artikelen wegnemen, waarvan de waarde op dit moment nog niet duidelijk is.

Iets na drie uur in de ochtend ramde een grijskleurige Alfa Romeo 156 met de achterkant de gevel van de winkel. De eigenaar en zijn vrouw, die boven de winkel wonen, werden wakker van het kabaal. Zij zagen vanaf de bijrijderskant van de auto een man richting de winkel lopen. Even later kwam deze man terug bij de auto met iets in zijn handen. De auto reed vervolgens rustig weg over de Hessenweg, in de richting van de Looijdijk.

Toen de politie ter plaatse kwam waren de daders inmiddels verdwenen. De vrouw kon de politie het kenteken van de auto geven. Het betreft een grijskleurige Alfa Romeo 156. Het kenteken is 39-GP-TH. Deze auto is eerder in Maarssen gestolen. De politie is bezig met het onderzoek. Getuigen van de kraak, of getuigen die de auto later nog gezien hebben, kunnen contact op nemen met de politie in Zeist via telefoonnummer 0900-8844.

Algemene verkeerscontrole

DE BILT Donderdagochtend heeft de politie een algemene verkeerscontrole gehouden aan de Soestdijkseweg Zuid. Tussen half twaalf en kwart voor twaalf werden vierenzestig snelheidsovertredingen gemeten.

Vijftig voertuigen werden geflitst en 14 voertuigen werden staandegehouden. De hoogstgemeten snelheid was 71 km/u, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. Acht automobilisten reden zonder gordel en van één auto was de APK verlopen. Alle overtreders ontvangen een proces verbaal.

Deel: ' Politieberichten district Binnensticht Utrecht '
Lees ook