Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-08-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.35 uur
Vier jongens aangehouden

BILTHOVEN De politie van het district Binnensticht heeft in de nacht van zondag op maandag vier jongens, 16, 17 en twee van 18 jaar, allen uit Bilthoven, aangehouden. De vier werden op heterdaad betrapt toen zij de JOP (Jongerenophoudplek) aan de Groenekanseweg aan het vernielen waren. Bij hun aanhouding verzette de zestienjarige zich hevig waarop hij geboeid werd overgebracht naar het politiebureau.

Vanaf ongeveer middernacht waren de jongens al bezig met vernielzuchtig gedrag. Zij staken een winkelwagentje in brand en bij een bejaardenflat aan het Weltevreden hadden zij een plantenbak en een container in brand gestoken. Deze brandjes konden door de brandweer snel geblust worden.

Op de Groenekanseweg vernielden zij vervolgens de JOP door meerdere planken los te trekken. Ook werd een boom die in de buurt stond in brand gezet.

De jongens zijn woensdag heengezonden. Zij hebben allen bekend en kregen een dagvaarding mee naar huis. De ouders van de twee minderjarige verdachten zijn in kennis gesteld.

Beschonken man ramt drie autos

MAARTENSDIJK Vermoedelijk doordat een 23-jarige automobilist uit Maartensdijk alcohol op had, reed hij woensdagavond op de Koningin Julianalaan tegen een geparkeerde auto aan. Door een domino-effect raakten de twee daarvoor geparkeerde autos ook beschadigd.

Niemand raakte gewond, alle vier de autos liepen forse schade op. De man werd aangehouden en blies op het bureau 0,65 promille. Proces-verbaal is opgemaakt.

Winkeldieven gepakt

ZEIST De politie hield woensdagavond drie mannen aan wegens winkeldiefstal.

Personeel van een winkel aan De Clomp had gezien dat de mannen goederen wegnamen en de wijk inliepen. Agenten hielden de mannen iets verderop aan. Het gaat om een 31-jarige man zonder vaste- woon of verblijfplaats, een 29-jarige en een 27-jarige inwoner van Zeist. Proces-verbaal is tegen de drie mannen opgemaakt.

Snelheidscontrole

HOLLANDSCHE RADING Bij een snelheidscontrole op de Tolakkerweg schreef de politie woensdagmorgen 78 bekeuringen uit.

De politie controleerde tussen kwart over negen en twaalf uur. Er werden in totaal 978 voertuigen gecontroleerd. De snelste reed 91 km/u waar 50 de limiet is.

Niet verzekerd, geen certificaat, geleend
MAARTENSDIJK Een vijftienjarige bestuurder van een snorfiets uit Maartensdijk probeerde op de Dorpsweg aan een controle door de politie te ontkomen. Op de Molenweg werd hij alsnog gecontroleerd. De jongeman had geen bromfietscertificaat, kon geen verzekeringsbewijs laten zien en hij had de snorfiets geleend. De snorfiets wacht op het politiebureau op de eigenaar; tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politieberichten district Binnensticht '
Lees ook