Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-08-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.30 uur
Snelheidscontroles

DRIEBERGEN-RIJSENBURG/BUNNIK Op dinsdagochtend 28 augustus werd door de politie op twee plaatsen op snelheid gecontroleerd. De eerste controle werd gehouden in Driebergen op de Langbroekerdijk. Tijdens de controle werden 12 bestuurders staande gehouden en geverbaliseerd. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 60 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/h.

Vervolgens werd de controle verplaatst naar de Schoudermantel in Bunnik. Tijdens deze controle werden 8 bestuurders staande gehouden en 24 bestuurders gefotografeerd die te snel reden. De hoogste snelheid bleek 71 km/h te zijn terwijl 50 km/h is toegestaan. Verder werden nog 6 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en kregen 2 bestuurders een proces-verbaal voor een verlopen APK-keuring.

Politieauto bekogeld met eieren

ZEIST Op dinsdagmiddag 28 augustus reed een politieagent met een politieauto over de Oranje Nassaulaan. Vanuit een tegemoetkomende personenauto werd de politieauto bekogeld met eieren. De politieman keerde de surveillanceauto en zette de achtervolging in. In Driebergen kon de auto met inzittenden door de agent worden klemgereden.

Eén van de inzittenden, een 18-jarige inwoner van Zeist, bekende met eieren gegooid te hebben vanuit de rijdende auto en werd aangehouden. De politieauto liep een deuk en krassen op. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politieberichten district Binnensticht '
Lees ook