Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-10-2001

Politieberichten district Binnensticht, 13.10 uur
Brand in schuur

BUNNIK In de nacht van vrijdag op zaterdag is omstreeks èèn uur aan de Rijnsoever brand uitgebroken in een caravan. De caravan stond dicht geparkeerd tegen een schuur behorend bij een woning. Hierdoor vatten ook de schuur vlam. Er waren geen dieren in de schuur aanwezig.

Via de hooizolder breidde de brand zich uit naar een tweede schuur waardoor er een grote uitslaande brand ontstond. Uit voorzorg werden de bewoners van het woonhuis geëvacueerd. De schuren brandden volledig uit.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Openlijke geweldpleging

ZEIST In een winkel aan de Voorheuvel is vrijdagavond rond tien voor negen een mannelijke verkoper mishandeld door drie onbekend gebleven vrouwen.

De vrouwen kwamen in de winkel en kregen onenigheid met het winkelpersoneel over een artikel waarvoor zij geld terug wilden. Na enige scheldpartijen en dreigementen werden zij verzocht de winkel te verlaten.

Even later kwamen de vrouwen terug de winkel in en sloegen en schopten de winkelbediende. Vervolgens verlieten zij de zaak. De politie stelt een onderzoek in.

Met alcohol op achter het stuur

ZEIST Een 23-jarige Zeistenaar is zaterdagmorgen vroeg rond half vijf aangehouden omdat hij met alcohol op achter het stuur zat. Surveillerende agenten zagen de man rijden over de Laan van Vollenhove. Zijn rijgedrag was aanleiding om hem een stopteken te geven en een blaastest te laten ondergaan.

Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had, namelijk 1,55 promille. De man werd hierop aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is proces verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles

ZEIST Vrijdagmiddag tussen half twee en vier uur heeft de politie op de Utrechtseweg gecontroleerd op snelheid. In totaal passeerden 1883 voertuigen de radarcontrolepost. Hiervan reden er 63 te snel. Een overtreder reed 120 km per uur terwijl ter plaatse een maximumsnelheid geldt van 80 km per uur.

GROENEKAN Op de Koningin Wilhelminaweg werd vrijdagmiddag tussen half drie en half vijf gecontroleerd op snelheid. Van de 890 gecontroleerde voertuigen reden er 113 te snel.

De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km per uur waar maximaal 50 km per uur is toegestaan.

Deel: ' Politieberichten district Binnensticht '
Lees ook