Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-05-2002
Persberichten district Binnesticht, 10.15 uur

Snelkraak

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van woensdag op donderdag vond rond 04.05 uur bij een winkelpand aan de Hoofdstraat een snelkraak plaats. Door drie personen werd vervolgens een grote hoeveelheid kleding weggenomen.

De daders, voorzien van bivakmutsen, reden met een personenauto de toegangsdeur van de winkel eruit. Vervolgens werd in enkele minuten de buit uit de winkel gehaald. Vervolgens ging het trio in een andere auto ervandoor. De auto, waarmee de snelkraak was gepleegd, bleef achter.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en inmiddels een buurtonderzoek gehouden. De technische recherche heeft sporenonderzoek verricht bij de winkel en de aangetroffen auto.

Auto in brand

ZEIST Op donderdagochtend is een auto spontaan in brand gevlogen op de A-28. De 26-jarige man uit Axel reed onder de overkapping van de Vollenhoventunnel toen er vlammen onder de motorkap uitsloegen. De bestuurder parkeerde de auto snel op de vluchtstrook en wist op tijd uit het voertuig te komen. Door de grote rookontwikkeling in de tunnel werden beide rijstroken afgesloten voor het verkeer. De brandweer heeft het voertuig geblust. De overkapping was geheel zwart gebakerd door de brand. Het asfalt was voor een gedeelte door de hitte gesmolten.

Terwijl de hulpdiensten bij de brand bezig waren ontstond op de rijstroken aan de overzijde van de weg een aanrijding door kijkers. Een personenauto raakte een bijna stilstaand voertuig, waarin een automobilist (personalia onbekend) naar de uitgebrande auto zat te kijken. De auto raakte de bijna stilstaande auto en botste tegen de vangrail. De twee inzittenden een 18-jarige en een 32-jarige man uit Amersfoort liepen geen verwondingen op door de aanrijding.

Snelheidscontrole

ZEIST Op de Woudenbergseweg heeft de politie tussen 14.30 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1430 voertuigen gemeten op snelheid. Hiervan reden 34 bestuurders te hard.

Deel: ' Politieberichten district Binnesticht, 10.15 uur '
Lees ook