Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-07-2001

Politieberichten district Eemland noord, 10.50 uur
Snelheidscontrole

SOEST - De politie heeft zaterdagochtend tussen negen en een uur op de Biltseweg gecontroleerd op snelheid. In totaal passeerden 1402 voertuigen de radarcontrolepost. 55 Van hen reden te hard. Een bestuurder reed 113 km per uur waar 80 km per uur maximaal is toegestaan.

Aanhouding na achtervolging

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van zaterdag op zondag rond een uur op de Broersewetering hoe twee onbekend gebleven jongens zich verdacht ophielden en even later een man in een auto betaalden om een verdacht pakketje van hem te ontvangen. Bij het zien van de politie gingen zij er vandoor. Toen de politieauto polshoogte ging nemen bij de verdachte auto, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor.

De achtervolging werd ingezet en via de Spuistraat, Molenstraat en de Rondweg werd de A1 richting Amsterdam ingeslagen. De politieagenten kregen inmiddels hulp van meerdere collegas en uiteindelijk kon op de A1 de auto met daarin een 28-jarige bestuurder uit Culemborg aan de kant worden gezet. In de auto lagen allerlei buisjes en flesjes met vloeistof. Uit onderzoek bleek het te gaan om een verboden grondstof van drugs.

De man is aangehouden. Bij hem is een bloedtest afgenomen. Hij heeft een bekennende verklaring afgelegd en is ingesloten op het politiebureau.

Deel: ' Politieberichten district Eemland noord, 10.50 uur '
Lees ook