Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-09-2001

Politieberichten district Eemland noord, 09.30 uur
Valse bommelding

SOESTERBERG Woensdagmiddag omstreeks twaalf uur kreeg de politie een melding dat bij een bedrijf aan de Amersfoortesestraat een bestelwagen zou staan met explosieven. De omgeving werd afgezet en de aanwezigen in het bedrijf geëvacueerd.

Het Explosieven Opruimings Commando controleerde twee voertuigen die voor het gebouw stonden, maar vond geen explosieven. De melding bleek vals te zijn. Om half vijf werd de omgeving vrijgegeven.

De recherche stelt een onderzoek in naar de melding.

Met teveel alcohol achter stuur

BAARN In de nacht van woensdag op donderdag is een 21-jarige inwoner van Baarn op de Oud-Eemnesserweg aangehouden voor het rijden onder invloed.

Uit een eerste blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. De politie nam hem mee naar het politiebureau waar bleek dat hij een alcoholpromillage van 1,1 in zijn lichaam had, terwijl 0,5 is toegestaan.

Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een boete van 900 gulden.

Licht gewond na val

SOESTERBERG Woensdagmiddag omstreeks kwart voor drie is een 21-jarige bromfietsbestuurder uit Nieuwegein op de Amersfoortsestraat na een val licht gewond geraakt. Zijn bijrijder, een 20-jarige inwoner van Mijdrecht, bleef ongedeerd.

De twee kwamen ten val toen uit tegengestelde richting twee scooters naderden. Vermoedelijk raakten zij elkaar bij het passeren. De bestuurders van de scooters reden door.

De bestuurder van de bromfiets liep een kneuzing en schaafwonden op aan zijn been. De politie onderzoekt het ongeval.

Deel: ' Politieberichten district Eemland Noord Utrecht '
Lees ook