Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-08-2001

Politieberichten district Eemland noord, 10.00 uur
Rijden onder invloed

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de nacht van woensdag op donderdag ontving de politie rond half twee een melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden. Op de Turfwal werd een beschadigde auto aangetroffen, echter zonder bestuurder. Een alerte getuige meldde dat er twee vrouwen uit de auto waren gestapt en zich op het Visrokersplein zouden bevinden.

Hier werd een 24-jarige vrouw uit Bunschoten-Spakenburg aangetroffen die onder invloed van alcohol op de grond lag. De vrouw verklaarde dat ze had gereden. De vrouw was met de auto tegen een naast de weg gelegen paaltje op de Turfwal aangereden. Daarop de vrouw en de eveneens aangetroffen bijrijdster meegenomen naar bureau.

De bestuurster was niet in staat om een ademanalyse te doen. Een arts heeft daarop een bloedproef afgenomen om het promillage te kunnen vaststellen. De uitslag hiervan zal enkele dagen duren. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

Ongeval met letsel

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op woensdagavond is rond elf uur een 21-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. De man reed op de Adriaan van Ostadestraat tegen de stoeprand van de vluchtheuvel.

Vermoedelijk maakte de man vervolgens een te heftige stuurcorrectie naar rechts en reed frontaal tegen een lantaarnpaal. De man stapte zelf uit en werd opgevangen door attente buurtbewoners. Korte tijd later kreeg hij pijn in nek, rug en benen. Daarop werd de ambulance gebeld die het slachtoffer naar ziekenhuis de Lichtenberg heeft gebracht. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.

Aangehouden wegens bezit lasershield

SOEST Op woensdagmiddag is een 35-jarige man uit Nieuwegein tijdens een snelheidscontrole aangehouden op de Middelwijkstraat. De agenten voerden een lasergun controle uit toen het apparaat een signaal aangaf dat de auto met een lasershield zou rijden.

De man ontkende dit en werd vervolgens aangehouden. Zijn auto werd meegenomen naar het bureau voor controle. Hier werd de shield aangetroffen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn kenteken deel 1 is ingevorderd. Als de man zijn shield uit de auto heeft verwijderd en deze heeft overgedragen aan de politie, krijgt hij zijn kenteken deel 1 terug.

Deel: ' Politieberichten district Eemland noord '
Lees ook