Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-10-2001

Politieberichten district Eemland noord, 10.10 uur
Aanrijding

SOEST Maandagmiddag vond een aanrijding plaats op de Birkstraat in Soest.

Om half vijf reden drie personenautos over de Birkstraat in de richting van Amersfoort. De bestuurder van de eerste auto, een 40-jarige man uit Venhuizen, stopte om een auto te laten afslaan. De bestuurder van de tweede auto, een 21-jarige vrouw uit Soest, kon haar voertuig nog tijdig tot stilstand brengen. Een 22-jarige man uit Soest die hierachter reed kon zijn auto niet tijdig stoppen en botste tegen zijn voorgangster. Deze botste vervolgens op nummer één.

Alle drie de voertuigen hebben schade opgelopen. De 21-jarige vrouw en één van de heren gaven aan last te hebben van nek en rug en zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Alcoholcontrole

DE BILT Maandagavond hield de politie in het kader van de campagne Doe nuchter, rij alcoholvrij een alcoholcontrole op twee locaties in De Bilt.

Van zeven uur tot half acht werd gecontroleerd aan de Groenekanseweg. Bij twintig automobilisten werd een blaastest afgenomen. Eén bestuurder bleek te veel alcohol genuttigd te hebben. Ademanalyse op het politiebureaubureau wees uit dat de automobilist 0,95 promille in zijn lichaam had. Dit is bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid. De bestuurder kreeg een rijverbod van drie uur opgelegd en kon met een bekeuring het bureau weer verlaten.

Van negen uur tot half elf werd gecontroleerd aan de Holle Bilt. Hier werd bij elf automobilisten een blaastest afgenomen. Geen van de automobilisten bleek teveel te hebben gedronken.

Snelheidscontrole

SOESTERBERG Maandagochtend hield de politie een snelheidscontrole aan de Amersfoortseweg.

Tussen kwart over acht en kwart voor elf s morgens werd de snelheid gecontroleerd van 2.352 voertuigen.Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Vijfendertig automobilisten reden te hard. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 98 km/u.

Deel: ' Politieberichten district Eemland noord '
Lees ook