Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-10-2001

Politieberichten district Eemland noord, 11.15 uur
Grote controle scooters en bromfietsen

BAARN/SOEST/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op vrijdagmiddag en avond werd in district Eemland noord op drie locaties een grote brommer- en scootercontrole gehouden. Met medewerking van het Regionale Scooterteam van de politie werden de voertuigen gecontroleerd op diverse technische onderdelen. Ook werd op het dragen van de helm, het in bezit zijn van verzekeringsplaatsje of bromfietscertificaat gecontroleerd.

In Soest werden negenendertig brom- en snorfietsen gecontroleerd. In totaal bleken twintig voertuigen een te hoge constructiesnelheid te hebben (opgevoerd). Er werden diverse bekeuringen uitgedeeld voor het hebben van versleten banden en onverzekerd rijden. Ook volgde een aanhouding van een bestuurder omdat zijn brommer een vals framenummer had. De bromfiets is in beslag genomen. Verder werd een bromfiets als wrak van de weg genomen.

In Baarn werden dertien brommers en scooters gecontroleerd. Acht voertuigen hadden een te hoge constructiesnelheid en een bestuurder ontving een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs.

In Bunschoten-Spakenburg werden vijfentwintig brom- en snorfietsen gecontroleerd. Hier betrof het resultaat van de controle: tien maal overschrijding constructiesnelheid, een maal niet voeren gele plaat, vijf personen zonder bromfietscertificaat, twee maal niet dragen van de helm en vijf niet goed gekeurde uitlaten werden direct van de bromfiets gemonteerd. Verder werd een bromfiets in beslag genomen in verband met een vals framenummer.

Deel: ' Politieberichten district Eemland noord '
Lees ook