Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-07-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 10.45 uur
Straatroof

AMERSFOORT Een 20-jarige vrouw uit Amersfoort is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond half vier beroofd van haar tas. De vrouw liep over het Hof terwijl een vriendin van haar zon 15 meter achter haar liep. Plotseling kwamen er twee onbekend gebleven mannen langs die haar tas van haar schouder trokken. De vrouw kwam hierdoor ten val.

De mannen gingen er vervolgens in onbekende richting vandoor. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Politiejunior houdt winkeldievegge aan

AMERSFOORT Een 17-jarige politiejunior heeft zaterdagmiddag rond half vijf een 25-jarige winkeldievegge uit Amersfoort aangehouden. De junior zag de vrouw door de winkelstraat lopen met een lege boodschappentas. Terwijl hij de vrouw in de gaten hield zag hij haar een winkel binnengaan, in de rekken kijken en even later met een volle tas naar buiten komen terwijl hij haar niet had zien afrekenen.

Hierop vroeg hij aan de vrouw of hij in haar tas mocht kijken, zag gestolen goederen in de tas en hield de vrouw aan. De gewaarschuwde `collega-agenten` namen de vrouw van de junior over en namen haar mee naar het politiebureau voor verhoor.

Inbreker gesnapt

AMERSFOORT Een 29-jarige man uit Gent is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks tien over twee aangehouden nadat hij had geprobeerd in te breken in een gebedsruimte aan de Rietzangerstraat.

De man had zich eerder die avond laten insluiten en zou later in de avond de deur open doen voor een handlanger. Die handlanger werd echter rond het gebouw gezien door een getuige die daarop de sleutelhouder waarschuwde. Toen zijn poolshoogte gingen nemen, vluchtte de onbekend gebleven man.

Toen de sleutelhouder ging kijken of er binnen dingen misten, liepen zij daar de 29-jarige man tegen het lijf. Hij had inmiddels wat geld en horloges buitgemaakt.

De man is overgedragen aan de gewaarschuwde politie en is ingesloten op het politiebureau.

Aanrijding door brommer onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag kwart rondover twee een 46-jarige man uit Soest aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt op de kruising Nijverheidsweg Noord- Geldersestraat. De man reed op een bromfiets over de Geldersestraat richting kruising waar hij geen voorrang verleende aan een 19-jarige Amersfoortse automobilist, waardoor een aanrijding ontstond.

Niemand raakte gewond. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de Soestenaar alcohol gedronken te hebben. Op het politiebureau bleek hij
1,85 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Zijn bromfietscertificaat is ingenomen.

Deel: ' Politieberichten district Eemland zuid, 10.45 uur '
Lees ook