Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-08-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 08.45 uur
Hennepwoning

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd naar aanleiding van klachten uit de buurt een hennepplantage opgerold.

Op de Rietkreek troffen agenten in een woning ruim 400 planten aan in een professioneel opgezette kwekerij. Onderzoek wees uit dat er illegaal stroom werd afgetapt.

Het vermoeden bestaat dat de gehele woning alleen voor de hennepteelt in gebruik was. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de woning.

Schennispleger aangehouden

AMERSFOORT- Op dinsdag 31 juli werd een 46-jarige man uit Stoutenburg aangehouden nadat hij zijn geslachtsdeel had getoond aan voorbijgangers.

De man viel hiermee een 17-jarige meisje lastig welke direct de politie belde. Deze kon de man aanhouden in het Plantsoen Noord. Na verhoor bekende de man die dinsdagavond in de omgeving van de Koppelpoort aan zeker 8 vrouwen zijn geslachtdeel te hebben getoond.

De politie heeft echter alleen de melding van de 17-jarige en verzoekt andere vrouwen die lastig gevallen zijn contact op te nemen met de politie van Eemland zuid via telefoonnummer 0900-8844.

Overval op restaurant

AMERSFOORT- Op woensdagavond vond er omstreeks kwart voor elf een overval plaats op een restaurant gelegen aan de Noordewierweg.

Een drietal gemaskerde mannen kwamen binnen en bedreigden de personeelsleden met een vuurwapen. De overvallers wilden vervolgens met een geldkistje naar buiten rennen maar werden door de personeelsleden tegengehouden.

Het lukte de overvallers toch om weg te komen en renden zonder buit de winkel uit. Bij de overval raakte niemand gewond.

Aanrijding

WOUDENBERG- Op woensdagmiddag ontstond er een aanrijding op de Zeisterweg. Een 17-jarige bromfietser uit Amersfoort reed met zijn bromfiets een fietsenstalling uit en had niet in de gaten dat een 26-jarige man uit Zeist hier fietste. De fietser kwam hierdoor te vallen en liep hierbij een bebloede neus en een pijnlijke arm op en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Deel: ' Politieberichten district Eemland zuid '
Lees ook