Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-08-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 12.15 uur
Man aangehouden voor mishandeling

AMERSFOORT Vrijdagmiddag om kwart over vijf fietsten een 33-jarige man uit Amersfoort en 30-jarige man uit Amsterdam over de parallelweg langs de Kattenbroekerweg. Een passerende automobilist sneed de twee fietsers, zonder reden, af en stopte. De bestuurder stapte uit en trapte de 33-jarige Amersfoorter tegen zijn been. Het slachtoffer kwam ten val en kreeg toen hij op de grond lag nog enkele schoppen tegen zijn lichaam. Toen buurtbewoners riepen dat de politie gewaarschuwd was, is de dader snel vertrokken. Het slachtoffer heeft aan het incident een paar flinke blauwe plekken overgehouden.

Omdat men het kenteken van de auto had genoteerd konden surveillerende agenten om half tien s avonds de verdachte, een 20-jarige man uit Amersfoort, aanhouden. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Aanrijding onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag om half vier zagen surveillerende agenten dat een auto tegen een muurtje was gereden. De bestuurder, een 38-jarige vrouw uit Soest, probeerde de auto weer van het muurtje af te krijgen, maar door de aanrijding was deze muurvast komen te zitten. Al snel werd duidelijk dat de vrouw onder invloed van alcohol was en zij is aangehouden.

De ademanalysetest wees uit dat de vrouw een alcoholpromillage van 2,0 in haar lichaam had. Dat leverde haar een rijverbod van tien uur op en zij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. Tevens bleek de auto al ruim twee jaar onverzekerd rond te rijden, daarvoor is proces verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

LEUSDEN Zaterdagochtend om half negen vond er op de Arnhemseweg een ongeval plaats. Een 23-jarige man uit Amersfoort heeft, komende uit de richting van Leusden, in een bocht naar rechts de macht over het stuur verloren en kwam met zijn auto tegen een boom tot stilstand.

Toen de politie ter plaatse kwam, werd door omstanders eerste hulp verleend aan het slachtoffer. Omdat het slachtoffer ernstig bekneld zat, zijn naast de ambulance ook de brandweer en de traumahelikopter ter plaatse gekomen. Met behulp van de brandweer kon het slachtoffer uit de auto worden bevrijd. De man is met de traumahelikopter naar het UMC vervoerd met vermoedelijk een gebroken neus, diverse botbreuken aan het been en inwendig letsel. De toestand van het slachtoffer is stabiel.

Zonder helm en te jong om te brommen

HOOGLAND Zaterdagavond om tien uur zagen surveillerende agenten op de Maatweg twee brommers, beide met passagier, rijden. Alle vier droegen niet de verplichte helm en werden staande gehouden. Bij controle bleek dat beide bestuurders, allebei 14-jarige inwoners van Amersfoort, te jong waren om op de brommer te rijden. Tegen de jongens is proces verbaal opgemaakt en de brommers zijn in beslag genomen.

Deel: ' Politieberichten district Eemland zuid '
Lees ook