Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-08-2001

Politieberichten district Eemland Zuid, 09.30 uur
Verkeersongeval

HOOGLAND Donderdagmiddag rond één uur ontstond op de Bunschoterstraat een botsing tussen een 26-jarige automobilist uit Leiden en een 24-jarige bestuurster uit Amersfoort.

De Leidenaar kwam uit de richting van Amersfoort en raakte op de rotonde van de Rondweg Noord in de slip. Hij verloor de controle over het stuur en kwam via de middenberm op de andere rijbaan terecht. Hierbij botste hij tegen de automobiliste uit Amersfoort. Zij is met nekklachten overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis. Beide voertuigen zijn weggesleept.

Onder invloed

AMERSFOORT Donderdagavond rond tien voor twaalf zag een agent op de Daltonstraat een man in beschonken toestand in zijn auto stappen en wegrijden. De politieman waarschuwde hierop twee collegas die de automobilist op de Gasthuislaan aantroffen.

De man, 35 jaar, woonplaats onbekend, reed met zon 15 km per uur slingerend over de weg. De agenten gaven hem hierop een stopteken. De man raakte bij het stilzetten van zijn auto het trottoir en kwam tot stilstand. Hij werd aangehouden voor rijden onder invloed.

De automobilist weigerde mee te werken aan een ademanalyse en zal hiervoor een proces-verbaal krijgen en zich voor de rechter moeten verantwoorden. De man is ter ontnuchtering ingesloten.

Snorfietser onder invloed

AMERSFOORT Rond kwart over twee vrijdagmorgen zagen surveillerende agenten dat een snorfietser op de Bisschopsweg de gehele rechterrijstrook nodig had.

Zij controleerden deze 30-jarige man uit Leusden en constateerden dat hij teveel gedronken had. De man had een alcoholpromillage van 0.95. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een boete van fl. 160,-.

Deel: ' Politieberichten district Eemland Zuid '
Lees ook