Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-07-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 10.45 uur
Jongetje overleden

UTRECHT Het driejarige jongetje uit Baarn dat donderdag in Amersfoort te water raakte (zie persbericht dd. 27 juli) is vrijdag overleden. Het jongetje overleed vrijdagmiddag in het Wilhelmina kinderziekenhuis in Utrecht.

Balk op de weg

AMERSFOORT Een ijzeren balk op de A28 zorgde vrijdagmorgen rond half elf voor schade aan verschillende autos.

Een 41-jarige inwoner van t Harde reed vanaf de Doornseweg met zijn auto de A28 op en reed over de ijzeren balk. De balk werd een tiental meters meegesleurd en beschadigde de auto. Een 71-jarige automobilist uit Zoetermeer kon de balk vervolgens niet meer ontwijken; gevolg: twee lekke banden. De auto van deze man moest worden weggesleept.

Al snel ontstond op de A28 een file, waarbij enkele kop-staart-botsingen plaatsvonden. Hierbij raakte een 76-jarige automobilist uit Holten en zijn vrouw (leeftijd onbekend) gewond. Zij zijn met respectievelijk rugklachten en last van nek en buik naar het ziekenhuis gebracht. Het echtpaar zat in een auto dat door de filevorming remde. De auto direct achter hun auto kon op tijd uitwijken, maar de auto daarachter, bestuurd door een 53-jarige inwoner van Raamsdonk, reed tegen de auto van het echtpaar.

Aanrijding met gewonden

AMERSFOORT Op de A1 ontstond vrijdagmiddag rond kwart voor één een aanrijding waarbij vier voertuigen en een caravan betrokken waren. Twee mensen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde toen een 39-jarige inwoner van Apeldoorn met zijn bestelbus tegen een bestelauto met caravan reed. Deze combinatie, bestuurd door een 76-jarige Hilversummer, schaarde en kwam op de linkerrijbaan terecht. De man uit Apeldoorn week uit naar links en drukte daarbij een andere auto tegen de vangrail, waarna een achteropkomende auto tegen de bestelbus van de 39-jarige botste.

De twee slachtoffers, een veertienjarige inzittende van de bestelbus, en een 76-jarige inzittende van de bestelbus met caravan, zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Alle vier autos en de caravan moesten weggesleept worden.

Deel: ' Politieberichten district Eemland zuid '
Lees ook