Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-07-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 10.15 uur
Geen helm: ernstig hoofdletsel

AMERSFOORT Een 54-jarige Amersfoorter liep zondagmorgen rond half twee ernstig hoofdletsel op toen hij met zijn scooter onderuit ging. De man droeg geen helm.

Agenten troffen de man aan op de Puntenburgerlaan. Vermoedelijk reed de man vanuit de Brouwerstunnel de Puntenburgerlaan op en ging toen onderuit. De man is per ambulance overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Te veel op

LEUSDEN Doordat hij zonder verlichting reed, controleerden agenten in de nacht van zaterdag op zondag een 51-jarige automobilist uit Leusden. De man reed rond middernacht op de Leeuwenburg en rook naar alcohol. Op het politiebureau blies de man 0,65 promille, hetgeen hem een boete van 410 gulden opleverde en een rijverbod van een uur.

Jongeman mishandeld

AMERSFOORT Na een onenigheid over geld is in de nacht van zaterdag op zondag een twintigjarige jongeman uit Achterveld mishandeld.

De jongeman kreeg tegen vijf uur bij de stadsring onenigheid met twee mannen, een dertigjarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 24-jarige inwoner van Leusden. De inwoner van Achterveld werd geslagen en geschopt en moest geld regelen. Er volgde een dwaaltocht door de stad omdat de twintigjarige de mannen geen geld wilde geven. Toen zij door hadden dat zij geen geld zouden krijgen, werd de twintigjarige weer in elkaar geschopt. Een getuige zag dat en waarschuwde de politie, die de twee mannen aanhield.

De twintigjarige is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Hij heeft diverse kneuzingen. Hij deed aangifte van mishandeling, poging tot doodslag en afpersing. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

Deel: ' Politieberichten district Eemland zuid '
Lees ook