Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-10-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.50 uur
Mannen met nepwapen aangehouden

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag werden twee 18-jarige mannen aangehouden omdat een van hen een vuurwapen in zijn bezit had.

Getuigen hadden de mannen zien lopen op de Kamp en daarbij had een van de mannen een vuurwapen in zijn hand. De politie werd gewaarschuwd en trof de jongens aan op Pothstraat.

Met getrokken pistool werden de mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij een van de jongens werd een nepvuurwapen aangetroffen dat niet van echt te onderscheiden is. Dit nepvuurwapen was gekocht in Spanje en hier konden balletjes mee worden afgeschoten.

Na verhoor en een proces-verbaal op zak konden de mannen het bureau weer verlaten.

Mannen in gestolen auto aangehouden

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag werd een 21-jarige man uit Amersfoort aangehouden omdat hij vermoedelijk in een gestolen auto had gereden.

Agenten troffen op de Schiestraat in Amersfoort een auto aan die van diefstal afkomstig was. De bestuurder was echter niet meer aanwezig. Getuigen hadden de 21-jarige zien rijden in de auto en gaven een duidelijk signalement door aan de politie.

Door dit duidelijke signalement kon in de omgeving de 21-jarige man worden aangehouden. Kort daarop kon nog een 19-jarige man uit Amersfoort worden aangehouden. Hij had ook in de gestolen auto gezeten. De mannen, broers van elkaar, zijn ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT- Op dondagochtend werd er een verkeerscontrole gehouden op de Stadsring. In totaal kregen 24 automobilisten een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen en 3 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze het rode verkeerslicht negeerden.

Op donderdagochtend werd van kwart voor acht tot kwart voor tien een roodlichtcontrole gehouden op de Hogeweg ter hoogte van de oprit A 28. In totaal kregen 21 automobilisten een bekeuring omdat ze het rode verkeerslicht negeerden en kregen 6 automobilisten een bekeuring vanwege het niet dragen van de autogordel. 2 bestuurders kregen een bekeuring omdat ze het kruisingsvlak blokkeerden.

Koffiedief aangehouden

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag werd een 32-jarige man uit Amersfoort aangehouden nadat hij een aantal pakken koffie had gestolen uit een winkel. De man wilde een winkel verlaten aan het Emiclaerhof zonder 6 pakken koffie af te rekenen bij de kassa. Winkelpersoneel zag dit en waarschuwde de politie. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De pakken koffie bleven achter in de winkel.

Deel: ' Politieberichten district Eemland zuid '
Lees ook