Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-10-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 13.05 uur
Poging straatroof

AMERSFOORT Een 63-jarige vrouw uit Amersfoort is vrijdagmiddag rond kwart voor vier bijna beroofd van haar tas. De vrouw liep over de stoep aan de Stadsring met haar handtas om haar schouder.

Plotseling kwam er van achter haar een jongen op een bromfiets over de stoep rijden die hard aan de tas trok. De vrouw, die de tas stevig vast had, kwam hierdoor ten val en werd enkele meters meegesleurd door de bromfietser. Op een gegeven moment liet zij de tas los die op de grond viel.

De jongen op de brommer ging er vandoor. De vrouw werd door omstanders geholpen die haar haar tas teruggaven. Als gevolg van de val raakte zij gewond aan handen, benen en schouder. Haar tas raakte beschadigd.

Op vrijdagavond hield de politie een 16-jarige Amersfoorter aan op verdenking van deze poging beroving. Het onderzoek wordt voortgezet.

Alcoholcontroles

WOUDENBERG De politie heeft vrijdag tussen half twee s middags en half elf s avonds op verschillende locaties gecontroleerd op alcohol. Zo werd gecontroleerd op de Ekirs, de Parallelweg, de Maarsbergseweg en de Zeisterweg. Tevens werden diverse bromfietsen gecontroleerd.

In totaal werden 206 blaastesten uitgevoerd. Slechts een persoon had teveel gedronken. Verder werden nog zes bekeuringen uitgeschreven voor het opvoeren van de bromfiets en het niet kunnen tonen of hebben van een bromfietscertificaat.

Verkeersongeval

AMERSFOORT Op de Bloemendalsestraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rond kwart over een, twee autos met elkaar in aanrijding gekomen. Door onbekende oorzaak reden de twee, die in de genoemde straat elkaar tegemoet kwamen, tegen elkaar op. Een auto, met daarin een 21-jarige bestuurder uit Soest, sloeg met zijn auto over de kop.

Hij raakte licht gewond aan zijn schouder. De 21-jarige Amersfoortse bestuurder van de andere auto bleef ongedeerd. Twee in de buurt geparkeerde autos raakten beschadigd als gevolg van de aanrijding.

Toezichthouden

AMERSFOORT In en rond het winkelcentrum aan de Emiclaerhof heef de politie vrijdagmiddag tussen vier uur en half zeven te voet toezicht gehouden.

Er werden dertien bekeuringen uitgeschreven voor onder meer foutparkeren, alcohol drinken in het openbaar en fietsen in het voetgangersgebied.

Deel: ' Politieberichten district Eemland zuid '


Lees ook