Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-10-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 11.50 uur
Vernielingen gepleegd, dader aangehouden

AMERSFOORT Zaterdagavond even voor negen uur werd bij een winkel aan de Weverssingel een ruit vernield. Getuigen zagen bij de winkel een man weglopen die ook tegen enkele geparkeerde autos schopte.

Op basis van het opgegeven signalement kon op de Kamp een man (28 jaar uit Heerenveen) aangehouden worden. De man, die vermoedelijk onder invloed van alcohol en/of drugs verkeerde, verzette zich hevig. Hij werd daarom geboeid overgebracht naar het politiebureau. Ook gaf hij in eerste instantie een valse naam op.

Omdat de man mogelijk een vreemdeling is, is hij in vreemdelingen bewaring gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de ware identiteit en herkomst van de man in.

Man schiet in woning

AMERSFOORT Naar aanleiding van een melding dat er geschoten was in een woning aan de Camera Obscurastraat, is de politie zaterdagavond rond tien over half tien ter plaatse gegaan.

In de woning troffen zij een 46-jarige man aan. Er waren geen gewonden. In de woning werd wel een vuurwapen aangetroffen. De bewoner kon hiervoor een vergunning overleggen.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vrouwen aangehouden

AMERSFOORT Een 30-jarige vrouw uit Borne en een 27-jarige vrouw uit Soest zijn zaterdagavond rond middernacht aangehouden op het Lieve Vrouwekerkhof.

De twee hadden eerder onenigheid gekregen in een horecagelegenheid. Nadat zij door de portier waren overgedragen aan de politie, begonnen zij zich agressief tegen de agenten te gedragen. Zij scholden en schopten naar de agenten waarna zij geboeid werden overgebracht naar het politiebureau, waar zij zijn ingesloten.

De reden van de onenigheid is nog niet duidelijk.

Deel: ' Politieberichten district Eemland zuid '
Lees ook