Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-10-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.15 uur
Paintballpistool en bedreiging

AMERSFOORT Een negentienjarige inwoner van Amersfoort is dinsdagavond twee keer aangehouden nadat hij bij twee incidenten betrokken was.

Rond zeven uur kreeg de politie een melding dat op de Ringweg Randenbroek een auto reed waarvan de inzittenden een vuurwapen bij zich hadden. De politie trof de auto leeg aan. In de auto vonden de agenten een paintballpistool. Al snel werden drie inzittenden van de auto, inwoners van Amersfoort van 21 en twee van 19 jaar, aangehouden en gehoord. De jongemannen deden afstand van het wapen.

Een twintigjarige Amersfoorter deed later die avond aangifte van bedreiging. Hij werd zondagnacht op zijn fiets op het Lieve Vrouwekerkhof aangereden door een achteruitrijdende auto. Direct hierop kreeg de jongeman een klap in zijn gezicht van inzittenden van de auto en werd hij bedreigd. Eén van de verdachten was dezelfde negentienjarige inwoner die eerder was aangehouden wegens bezit van een verfbalpistool. Hij zit nog vast.

Agenten gewond bij aanrijding

AMERSFOORT Twee politieagenten die met zwaailicht en sirene op weg waren naar een melding zijn op de kruising Lageweg-Ringweg Kruiskamp aangereden door een 45-jarige automobilist uit Hoevelaken.

Door de aanrijding kwam de politieauto op de Columbusweg tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De brandweer knipte het dak van de auto om de bestuurster uit de auto te halen. Zij is naar het UMC gebracht en bleek kneuzingen in de rug te hebben opgelopen. Haar collega is met lichte verwondingen naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht. Beide vrouwen konden het ziekenhuis na onderzoek verlaten.

De 45-jarige automobilist uit Hoevelaken verklaarde de politieauto niet gezien en gehoord te hebben. Mogelijk werd een goed zicht op de kruising hem ontnomen door bosjes.

Deel: ' Politieberichten district Eemland zuid '
Lees ook