Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-09-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.40 uur
Slachtoffer overleden na ongeval

AMERSFOORT Op 2 september vond op de Barchman Wuytierslaan een ongeval plaats waarbij een 64-jarige man uit Amersfoort ernstig gewond raakte (zie persbericht 3 sept. Eemland zuid).
Het slachtoffer is op woensdag 5 september in het UMC aan zijn verwondingen overleden.

Autokraker op heterdaad aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 september surveilleerde de politie over de Hamseweg. Omstreeks kwart voor één kwam er een bericht via de meldkamer dat er werd in gebroken in geparkeerde autos aan de Hamseweg.

De agenten zagen een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement en hielden de man aan. De 24-jarige verdachte uit Amersfoort bekende op weg naar het bureau bij twee autos te hebben ingebroken.

Tijdens het verhoor werd duidelijk dat het om meerdere voertuigen ging. De politie is poolshoogte gaan nemen en kwam uiteindelijk op vier opengebroken autos. In de tas die de Amersfoorter bij zich had kwamen diverse goederen van diefstal afkomstig. De man werd ingesloten.

Gewapende overval

AMERSFOORT Bij een winkel aan de Emiclearhof vond woensdagmorgen een gewapende overval plaats.

Omstreeks tien over negen kwamen twee mannen de winkel binnen en eisten onder bedreiging van een vuurwapen geld. Nadat er een onbekend geldbedrag was afgegeven vluchtten de verdachten weg op een grijze scooter in de richting van De Dobbe. Hier stond een grijze personenauto met bestuurder klaar waar zij in stapten en wegreden in de richting van de A28.

De politie kon de vluchtwagen vrij snel traceren en zette de achtervolging in. Op de A28 werd op afstand gevolgd. Dit omdat de verdachten zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Ter hoogte van de afslag Leusden stopte het voertuig op de vluchtstrook waarna de verdachten uitstapten en via de vangrail de wijk Randenbroek probeerde in te komen.

De agenten zette lopend de achtervolging in en konden na eerst een waarschuwingsschot te hebben gelost de drie verdachten aanhouden. Het betrof een 28-jarige man uit Rosmalen een 32-jarige man uit Den Bosch en een 30-jarige man uit Leiden. Bij de politie is bekend dat twee verdachten nog voor de overval op een grijze scooter een aantal malen voor de winkel zijn langsgereden. De politie is op zoek naar getuigen heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 88 44.

Snelheidscontroles

AMERSFOORT Op de Utrechtseweg werd woensdagmorgen een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen half elf en twaalf uur werden 1100 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 363 bestuurders een bekeuring voor te hard rijden.

Op de Utrechtseweg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Een bestuurder reed met 70 km/u langs de radarpost.

Deel: ' Politieberichten district Eemland zuid '
Lees ook